Reteta Contesei Ilona

Reteta face parte din proiectul In cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti cu Transavia, initiat pentru a readuce in atentia publicului larg gastronomia vremurilor de altadata si obiceiurile unor familii nobiliare care au imbogatit patrimoniul tarii.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, cina romantica, Single, onomastica
 
Ingrediente:
piept pui500 gunt100 gsare grunjoasapiperpaprikabere neagra50 mlghebe200 grozmarinsmantana100 mlorez300 gmorcov1 bucataceapa alba1 bucatavin alb250 gsupa de pui
 
 
Preparare:

Ingredientele pe categorii:
500 grame piept de pui feliat
30 game unt
sare de mare
piper proaspat macinat
paprika
50 ml bere neagra

Pentru sote de ghebe:
200 grame ghebe fierte si scurse de apao jumatate de ceapa tocata marunt
o lingura de unt
rozmarin verde
100 ml smantana
un strop de sare

Pentru orez:
300 grame orez
50 grame unt
1 morcov mic
o ceapa mica tocata marunt
sare de mare
piper proaspat macinat
un pahar de vin alb
supa de pui sau legume, fierbinte

Incepem sa preparam orezul.

Intr-o cratita punem untul si il incalzim putin. Adaugam ceapa tocata marunt si lasam sa se inmoaie pana devine sticloasa. Punem apoi morcovul ras pe razatoarea mica, adaugam un strop de sare de mare, uleiul de masline si orezul. Amestecam de cateva ori si lasam pe foc 2 minute. Stingem totul cu vin si dupa ce s-a evaporat, adaugam supa de pui sau de legume. Potrivim cu sare si piper, dupa gust. Lasam la fiert, la foc mic, acoperit cu un capac, pana ce orezul se umfla si e fiert.

In timp ce orezul va fierbe pregatim pieptul de pui. Feliile de piept de pui le spalam in apa rece dupa care le uscam cu prosoape de hartie absorbanta. Presaram apoi cu sare de mare, piper proaspat macinat si paprika.

Intr-o tigaie incingem untul si adaugam feliile de piept de pui. Presaram rozmarin verde tocat si lasam la prajit, pe fiecare parte pana ce carnea devine alba. Intoarcem feliile de piept de pui de 3-4 ori pana se rumenesc usor, adaugam berea si lasam pe foc pana ce scade zeama si feliile de pui devin aurii.

Sote-ul de ghebe (le putem inlocui cu hribi) se prepara rapid in timp ce orezul e la inabusit, iar puiul incepe sa sfaraie in tigaie.

Incingem o lingura de unt intr-o tigaie si calim usor o jumatate de ceapa mica tocata foarte marunt. Imediat ce s-a inmuiat, adaugam ghebele fierte si scurse bine de apa. Presaram un strop de sare si rozmarin proaspat tocat. Lasam la foc pana apa lasata de ghebe incepe sa se evapore, adaugam smantana si asteptam pana ce sosul se ingroasa.

Pe o farfurie montam orezul cu ajutorul unui inel special, punem doua felii aurii de piept de pui si asortam totul cu sote-ul de ghebe.

Pofta buna!


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
3.7
1013 voturi
3686 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Recomandari
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!