Peste cu legume la cuptor

Astazi va oferim o reteta de Peste cu legume la cuptor pregatita de doamna Laura Laurentiu. Se prepara rapid iar rezultatul este savuros si sanatos. Bucura-te de minunatia imbinarii aromelor din acest preparat, la cuptor. Pofta buna!
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
cina romantica, Single, paste, ziua pacalelilor
 
Ingrediente:
ulei de floarea-soarelui4 linguriceapa alba1 bucatausturoi uscat2 cateiardei gras1 bucatamorcov2 bucatitelina1 bucatarosii in bulion400 mlvin alb200 mlfaina4 linguripiper10 boabedafin2 foipatrunjelsarepipercimbrucrap250 g
 
Preparare:
Bucatile de peste se sareaza si se pipereaza (poza 1) apoi se dau prin faina. Se incing intr-o tigaie 3 linguri de ulei si pestele se rumeneste pe ambele parti.

Odata rumenit, pestele se scoate din tigaie si se pastreaza deoparte. In aceeasi tigaie, fara a o spala, se adauga restul de ulei, apoi ceapa tocata, telina tocata marunt, usturoiul zdrobit si ardeiul taiat fasiute.

Se calesc pana incep sa se inmoaie, amestecand constant,  apoi se adauga si morcovii curatati si taiati rondele. Se adauga 2-3 linguri de vin si se inabusa legumele timp de 5-6 minute.

Se ia de pe foc tigaia cu legume si se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Intr-o tava adanca, potrivita pentru cuptor si de dimensiuni adecvate cantitatii de peste ce urmeaza sa se pregateasca, se  aseaza toate legumele. Deasupra se aseaza bucatile de peste, se toarna sucul de rosii iar rosiile se toaca marunt si se distribuie deasupra pestelui. Se toarna restul de vin in tava. (poza 2)

Se adauga boabele de piper (eu am pus piper rosu, e foarte aromat fara a fi iute), frunzele de dafin rupte in bucati si cateva ramurele de cimbru. (poza 3)

Tava se acopera foarte bine (cu capacul sau cu foile de aluminiu) si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius pentru 45 de minute. Dupa trecerea acestui timp, se indeparteaza capacul si se mai lasa in cuptor pana cand se rumeneste preparatul deasupra. (poza 4)

Se serveste pestele cald, presarat cu verdeata tocata, alaturi de o portie de legume din tava, cu mamaliga sau cartofi natur (sau ce garnitura ii place fiecaruia). Optional, se poate stropi cu mujdei de usturoi (optiunea mea a fost sa o fac).

Peste cu legume la cuptor de la www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!




Sursa foto: www.retetecalamama.ro


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.0
1062 voturi
9553 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Poza 4
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!