Conopida Frantuzeasca

In bucataria frantuzeasca exista tot felul de preparate care mai de care mai apetisante, preparate din alimente care, la prima impresie, par sa nu se potriveasca. Insa nu mare iti va fi mirarea cand vei gusta un preparat precum aceasta conopida frantuzeasca.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
Single
 
Ingrediente:
conopida1 bucatacascaval200 gciuperci200 gsunca presata200 gsarepesmetlapte500 mlunt250 gou2 bucatifaina5 lingurizeama de lamaiepiper alb
 
Preparare:
Conopida o curatam si o desfacem buchetele. O fierbem in apa cu sare dupa care o scoatem si o punem deoparte pana pregatim restul celor trebuincioase.
Sunca o taiem fasii sau cubulete, ciupercile le feliem, cascavalul il dam pe razatoarea marunta.

Sos: Intr-un vas amestecam 5 linguri de faina cu 500 ml lapte rece la care adaugam, sucul de la o lamaie si untul topit. Punem la fiert apoi il lasam la racit. Adaugam la sos cand a racit 2 galbenusuri de ou si condimentam cu sare si piper alb dupa gust.

Ansamblare: Ungem un vas cu unt,tapetam cu pesmet si incepem sa facem straturile.Incepem cu un rand de conopida peste care punem un rand cascaval ras, unul de sunca,un rand de ciuperci feliate,presaram cu putina sare si acoperim cu sos. Incepem din nou sa stratificam cu conopida, cascaval, sunca, ciuperci si sos pana terminam toate ingredientele. Ultimul strat va fi de conopida peste care vom turna din sosul ramas si vom presara cu cascaval ras. Dam vasul in cuptorul incalzit in prealabil pentru cateva minute bune (pana cascavalul se topeste si se rumeneste putin).
Se serveste fierbinte cu un adaos de smantana daca doriti.

Conopida Frantuzeasca, reteta oferita de bucatareselevesele.ro

Credit foto:bucatareselevesele.ro

Urmariti bucatareselevesele.ro



Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
6.2
1030 voturi
5780 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!