Cartofi cu ceapa caramelizata si ciuperci

Mmm...o reteta absolut delicioasa, potrivita pentru orice moment in care vrei sa-ti rasfeti papilele gustative. Cartofii si ciupercile combinate cu ceapa caramelizata, toate invelite intr-un aluat pufos, facut cu iaurt, vor fi un adevarat deliciu.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
cina romantica, Single, 1 martie, ziua femeii, onomastica
 
Ingrediente:
iaurt1000 gou1 bucatafaina600 gceapa alba2 bucaticiuperci1 kgcartof350 gunt nesarat6 linguripipersareulei de masline
 
 
Preparare:
Pentru aluat se va folosi 500 gr de iaurt, 1 ou, o lingurita de sare si faina. Oul se amesteca impreuna cu sarea si iaurtul. Se va folosi un mixer pentru ca ingredientele sa se amestece bine. Treptat, se adauga faina si se amesteca in continuare, la viteza mica, pana cand aluatul se poate desprinde de pe bol.

Aluatul obtinut se aseaza pe o suprafata neteda, se intinde si apoi se ruleaza si se inveleste in folie de plastic, dupa care se tine la frigider cca. 2 ore.

Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie, se pun 2 lingurite de unt la topit, dupa care se adauga ceapa tocata si se tine la foc mic, amestecand continuu, pana cand aceasta capata aspectul dorit.

Ciupercile se curata, se spala si se toaca marunt, dupa care se pun in aceeasi tigaie, impreuna cu doua lingurite de unt. Se adauga sare si piper dupa gust si se amesteca pana cand apa din ciuperci se evapora.

Cartofii se curata si se spala, dupa care se pun la fiert intr-o oala. Dupa ce au fiert, se pun intr-un bol si se zdrobesc. Se pot adauga si ultimele lingurite de unt, pentru ca acestia sa fie suficient de moi. Dupa ce s-au zdrobit, se adauga ciupercile si ceapa caramelizata si se amesteca pana cand ingredientele devin omogene.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde, pe o suprafata neteda, pe care s-a presarat faina inainte. Aluatul trebuie acoperit cu faina pe ambele parti, dupa ce a fost bine intins.

Folosind un cutit special, aluatul se taie in bucati rotunde. Pe fiecare bucata de aluat se pune cate o lingurita din compozitia obtinuta anterior si se impacheteaza, insa mainile trebuie sa fie acoperite cu faina, pentru a te asigura ca aluatul nu se lipeste. Aluatul trebuie sa fie foarte bine lipit la capete, insa ai grija sa nu-l rupi.

Fiecare bucatica obtinuta se aseaza pe un platou sau pe o foaie pentru gatit, pe care s-a presarat faina inainte.

Dupa ce ai terminat aluatul, se pune o oala cu apa la fiert, iar cand aceasta incepe sa clocoteasca, se pun bucatile de aluat la fiert si se tin cca. 6 minute. Cand acestea au fiert, se vor ridica la suprafata apei. Se scot cu ajutorul unei linguri si se pun pe un prosop de bucatarie.

Separat, intr-o tigaie, se pune la incins uleiul de masline, peste care se poate adauga putin unt, dupa care se prajesc bucatile de aluat, pe fiecare parte. Trebuie sa capete o culoare aurie.

Se servesc calde, cu topping de iaurt.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.2
108 voturi
4177 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!