Rulada de carne in bacon

Iata o reteta de rulada de carne in bacon, este pur si simplu apetisanta. Va arata perfect pe masa de Craciun sau de Revelion. In plus, cei din familie sau invitatii vor fi impresionati de savoarea si gustul acestei rulade.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
craciun, revelion
 
Ingrediente:
bacon16 feliicarne tocata400 gcascaval400 gusturoi uscat4 cateiou2 bucatipatrunjel1 legaturamiere2 lingurisos de soia2 linguriboia iutesarepiper
 
 
Preparare:
Amestecam carnea tocata cu cateii de usturoi pisati,cu cele 2 oua crude, patunjelul verde tocat, si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Rupem doua bucati mai maricele de folie de aluminiu pe care vom aseza pe verticala cate 4 felii de bacon ca in imaginea 1.

Incepem sa ducem printre cele 4 felii pe orizontala a cincea felie de bacon trecand pe sub felia 1, apoi trecem pe deasupra feliei 2 ,iar pe sub felia 3, si in cele din urma trecem peste felia 4.

Cu a sasea felie de bacon incepem sa trecem peste felia 1, apoi pe sub felia 2, peste felia 3 si sub felia 4.

Cu felia 7 procedam ca la a cincea felie , iar la felia 8 procedam ca la felia 6.

Mai facem o impletitura identica si cu restul de 8 felii de bacon cum am procedat la prima.

Condimentam din abundenta impletiturile cu sare si chili(boia iute) si carnea tocata condimentata din timp o impartim pe cele doua impletituri in mod egal , de fapt o intindem deasupra impletiturilor condimentate ca in imaginea 2.
Deasupra stratului de carne punem cascaval razuit.

Cu ajutorul foliei de aluminiu rulam tocatura pana ajungem pe marginea impletiturii (imaginea 3) apoi o rulam in asa fel incat sa inchidem umplutura in impletitura de bacon (imaginea 4) avand grija ca imbinarea dintre cele doua margini ale impletiturii sa ajunga dedesubt.

Inchidem capetele la folie sa tina strans rulada (ruladele) le asezam in tava si turnam apa cat sa ajunga pana la mijlocul ruladelor.

Punem tava cu ruladele in cuptorul preincalzit pentru circa 40 de minute. Scoatem tava din cuptor, desfacem apoi ruladele din folie cu grija(am deschis doar folia lasand-o totusi pe sub rulada in continuare) si le ungem cu urmatorul amestec:

Amestec pentru uns rulada:

Intr-un vas amestecam 2 linguri miere, cu 3 linguri soia si condimentam cu 1/2 lingurita boia iute (chili) si 1 lingurita sare.

Cu acest amestec ungem bine suprafata si lateralele ruladelor si le dam inapoi in cuptor pana se rumenesc frumos.

Se scot de la cuptor, se feliaza si se pot servi cu cartofi pai sau alte variante de garnituri pe care le preferati.

Rulada de carne in bacon, reteta oferita de bucatareselevesele.ro

Credit foto:bucatareselevesele.ro

Urmariti bucatareselevesele.ro si pe Facebook!



Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
3.8
10124 voturi
20457 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Poza 4
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!