Muschiulet de porc `En Papilotte` cu fenicul

Razvan Roman, marele castigator Academia MAGGI si absolvent al Ashburton Cookery School din Marea Britanie, ne propune o reteta britanica ispititoare.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
cina romantica
 
Ingrediente:
carne de porc300 gceapa alba2 bucatifenicul1 bucatamar1 bucatausturoi uscat1 bucatacimbru1 legaturacidru80 mllamaie1 bucatasalvie1 legaturasare1 manapiper1 manamorcov100 gtelina100 gulei de floarea-soarelui1 linguraunt35 gmiere1 linguritasmantana1 lingura
 
Preparare:
Pentru inceput pregatim muschiuletul de porc. Il curatam foarte bine de tendoane, piele si grasime. Il taiem pe lungime de la 1 cm de capat pana 1 cm de celalalt capat ca pe un buzunar la care ii deschidem fermoarul.

Trebuie sa avem grija sa nu trecem cu cutitul in cealalta parte iar capetele sa ramana intacte. Inauntrul "buzunarului" asezonati bine cu sare si piper si adaugati coaja de lamaie rasa si cateva frunze de salvie. Inchideti buzunarul si legati cu cateva bucatele de sfoara.

Topiti untul (doar 20 gr) intr-o tigaie incinsa si rumeniti muschiul pe toate partile pana ce capata o culoare auriu-maronie. Taiati un patrat mare de folie de aluminiu si un patrat mai mic de hartie de copt. Puneti-le intinse pe masa. Intai folia de aluminiu, apoi hartia de copt. Pe mijlocul hartiei puneti putin unt, cateva feliute de mar, ceapa, usturoiul, feniculul si 2 crengute de cimbru.

Pe acest pat puneti muschiuletul, asezonati cu sare si piper si mai adaugati putin unt si restul de cimbru deasupra. Ridicati marginile foliilor ca si cum ati incerca sa faceti un cosulet. Turnati in acest cosulet cidrul si inchideti cu grija. Trebuie inchis foarte bine.

Coaceti in cuptorul incins la 190-200 grade Celsius pentru 15-20 minute. In acest timp, veti prepara sosul. Pentru aceasta trebuie gaurit putin cosuletul in care ati copt muschiuletul. Scurgeti tot lichidul din cosulet intr-o tigaie mica si reduceti lichidul pe foc pana la o treime. Adaugati o lingura de smantana grasa pentru gatit si asezonati dupa gust.

Pentru garnitura, vom face morcovi si telina caramelizate in miere.

Pentru inceput taiem morcovii si telina in cubulete egale cu latura de aproximativ 1-1,5 cm. Topim untul (restul de 15 gr) in ulei intr-o tigaie care nu lipeste. Cand untul incepe sa se inspumeze, adaugam legumele taiate cuburi si amestecam tot timpul pana ce capata o culoare placuta pe toate laturile.

Adaugam putina miere si caramelizam. Bagam in cuptorul incins la 200 grade pentru 5 minute. Scoatem, adaugam sarea si cimbrul maruntit si mai lasam la cuptor inca 30 de secunde. Scurgem de ulei pe niste servetele de bucatarie si le servim fierbinti langa muschiul pe care l-am scos din cosulet, am indepartat sforile si l-am asezat pe patul de legume pe care s-a copt.

Turnam sosul peste muschiulet si servim.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.2
107 voturi
4988 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!