Friptura de miel cu portocale si rozmarin

Pe masa de Paste, friptura de miel cu portocale este un preparat inedit si extrem de apreciat. Reteta nu este una complicata insa pentru a fi bine patrunsa, carnea de miel trebuie sa zaboveasca in cuptor pret de o ora si jumatate. Pofta buna!
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
paste
 
Ingrediente:
ulei de masline50 mlportocala2 bucativin rosu300 mlpulpa miel2 kgmiere2 lingurirozmarin1 fir
 
Preparare:
Pulpa de miel, se curata de pielite, se spala bine si se cresteaza adanc, la o distanta de 2-3 cm intre crestaturi. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Intr-o tigaie pune ulei de masline si adauga o ramurica de rozmarin. Se lasa 2 minute pe foc. Ia uleiul de pe foc si unge pulpa de miel crestata.

Pregateste o tava in care aseaza pulpa de miel unsa cu uleiul cu rozmarin. Toarna peste ea 200 ml de vin, foi de dafin si supa de legume. Acopera cu folie de aluminiu si da la cuptorul incazit in prealabil. Pupla va sta la cuptor timp de o ora si jumatate. Dupa 45 de minute este indicat sa intorci pulpa pentru a se gati uniform.

Intre timp, rade coaja de la doua portocale. Desfa o portocala in felii si stoarce sucul de la cealalta portocala. Pune intr-o tigaie 100 ml vin,coaja de portocala rasa si sucul de la o portocala, mierea si feliile de portocale. Lasa tigaia pe foc timp de 10 minute.

Cand friptura este facuta scoate tava si toarna peste friptura sucul pregatit inainte. Friptura se serveste alaturi cu felii de portocala.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
6.5
1013 voturi
4976 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!