Tort de bezea cu zmeura si crema de vanilie

Astazi doamna Laura Laurentiu ne propune aceasta reteta de tort, este un adevarat deliciu de la care ne vom putea abtine cu greu. Nu este dificil de preparat si nu necesita ornare speciala, poate tocmai de aceea pare mai elegant.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
Single, onomastica, cina romantica, zile de nastere
 
Ingrediente:
ou4 bucatizahar12 lingurisare1 praflapte250 mlamidon2 linguriunt200 gvanilie1 pastaiezmeura300 gmure
 
Preparare:
Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare impreuna cu sarea, se adauga 6 linguri de zahar si se continua sa se bata pana cand zaharul se dizolva complet si se obtine o bezea ferma.

Intr-o tava larga, acoperita cu hartie de copt, se formeaza 3 discuri identice din bezea (diametru 14-15 cm.) si se dau la cuptorul preincalzit la 120 de grade Celsius, timp de 1 ora – 1 ora si jumatate, pana cand bezeaua se usuca.

Daca blaturile de bezea au tendinta sa se caramelizeze, se reduce temperatura cuptorului si se blocheaza usa intredeschisa (de exemplu, se introduce in deschizatura usii cuptorului coada unei linguri de lemn). In final, ideal este sa se obtina blaturi cat mai uscate si mai deschise la culoare.

Cat timp blaturile sunt la cuptor, galbenusurile se amesteca intr-o craticioara cu zaharul ramas (6 linguri).

Se cresteaza pe lungime pastaia de vanilie si se razuiesc semintele din interior.

Laptele se pune la fiert impreuna cu pastaia de vanilie golita de seminte, iar semintele vaniliei se adauga peste galbenusuri. Se adauga cele 2 linguri de amidon la crema de galbenusuri si se omogenizeaza bine.

Cand laptele se infierbanta bine, se indeparteaza pastaia de vanilie si se toarna incet, omogenizand cu telul in forma de para, peste crema de galbenusuri.

Se transfera craticioara pe foc mic si se fierbe, amestecand continuu, pana cand crema clocoteste si se ingroasa.

Se trage de pe foc si se acopera cu o folie alimentara direct pe suprafata cremei, ca sa se evite formarea pojghitei. Se lasa crema sa se raceasca pana la temperatura camerei.

In crema deja racita, se incorporeaza untul, omogenizand bine.

Pentru asamblarea tortului, se acopera blatul de la baza cu un strat subtire de crema peste care se presara fructe de padure apoi se acopera si acestea cu crema (ideea e de a feri, pe cat posibil, bezeaua de contactul direct cu fructele zemoase care ar putea-o inmuia excesiv).

Se repeta si se acopera cu blatul al treilea.

Ultimul se blat se acopera si el cu crema, apoi se orneaza cu fructe din belsug. Marginile nu le-am ornat, mi s-a parut ca are un aspect lejer si decadent, asa cum este.

Pentru aspectul “brumat” al coacazelor negre, le-am tavalit, umede, prin zahar pudra si le-am lasat sa se zvante pe o coala de hartie de copt.

Daca doriti sa faceti un tort mai mare, mariti cantitatile proprotional cu diametrul tortului.

Reteta oferita de: www.retetecalamama.ro

Credit foto:www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!



Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
6.4
1032 voturi
9660 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Poza 4
Poza 5
Poza 6
Poza 7
Poza 8
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!