Pavlova

Pavlova este un desert inedit si racoros al carui nume provine de la balerina de origine rusa Anna Pavlova. Se spune ca in cinstea ei a fost inventat acest desert, in 1920, dupa un turneu in Australia si Noua Zeelanda. Combinatia de bezea crocanta si frisca e innebunitoare!
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
cina romantica, paste, valentine`s day, 1 martie, ziua femeii, ziua copilului
 
Ingrediente:
zahar pudra250 galbus4 bucatifaina de porumb2 linguriteotet de vin1 linguritacapsune200 gvanilie1 plicfrisca lichida500 ml
 
Preparare:
Cu un mixer se bat albusurile spuma cu putina sare, pana se intaresc. Se adauga treptat zaharul pudra si se amesteca incontinuu cu mixerul. Se adauga si zaharul vanilat si se amesteca in continuare.

Se adauga malaiul si otetul din vin alb si se amesteca din nou.

Se incalzeste cuptorul. Se pregatesc doua forme rotunde de copt,(una mai mica decat cealalta), ambele tapetate cu hartie de copt unsa cu unt si putina faina, pentru a nu se lipi.

Compozitia de albusuri batute spuma se imparte in cele doua forme si se da la cuptor la foc mic timp de 40 -45 min pana se intareste bezeaua.

Se scot din cuptor, se scot din forme si se lasa la racit. Se bate frisca pana ce se intareste.

Se aseaza pe un platou primul blat de bezea, apoi se pune frisca, apoi blatul de bezea mai mic. Deasupra se mai pune frisca si capsuni intregi sau taiate in jumatate.


Tips:
In loc de capsuni se pot folosi fructe de padure. Poti pune fructe si intre cele doua blaturi de bezea.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.1
1046 voturi
7377 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!