Cheesecake rece cu ciocolata si zmeura

Pentru cei nascuti vara si nu numai, avem o reteta de tort savuros si racoritor. Cheesecakeul rece cu ciocolata si zmeura se prepara fara coacere, are un aspect extraordinar si un gust absolut delicios. Alegeti acest tort in locul celui clasic si va veti surprinde cu siguranta invitatii.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
onomastica, cina romantica, zile de nastere
 
Ingrediente:
biscuiti digestivi400 gunt100 gciocolata amaruie200 gfrisca300 gbranza mascarpone500 gzahar pudra100 gesenta de vanilie1 linguritazmeura550 gzahar brun100 gfrisca lichida200 mlulei de masline2 lingurigelatina40 gmenta
 
Preparare:
Ingredientele pe categorii:

pentru blat:
400 gr biscuiti digestivi
100 gr unt
100 gr ciocolata amaruie

pentru crema:
300 gr frisca
500 gr mascarpone
100 gr zahar pudra
1 lingurita extract vanilie
300 gr zmeura
100 gr zahar brun
30 gr gelatina

pentru glazura:
100 gr ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida
2 linguri ulei
10 gr gelatina

pentru decor:
250 gr zmeura
frunze menta




Mod de preparare:

Macinam biscuitii la robot. Adaugam untul si ciocolata topita. (poza 1)

Amestecam bine.Vom obtine o compozitie destul de moale. (poza 2)

Tapetam forma de tort cu hartie de copt si punem compozitia de biscuiti in forma. Nivelam si dam la frigider pana se intareste. (poza 3)

Mascarponele il mixam cu zaharul pudra si cu extractul de vanilie. (poza 4)

Mixam frisca pana devine ferma. (poza 5)

Punem zmeura cu zaharul brun intr-un vas la foc mic si dam in unul-doua clocote, pana se topeste zaharul si incepe sa se sfarame usor zmeura. Eu am folosit zmeura congelata. O lasam sa se raceasca.
Amestecam frisca cu mascarponele. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o lasam sa sa racoreasca. O amestecam in crema, apoi adaugam zmeura.
Amestecam usor zmeura in crema. (poza 6)

Punem blatul de biscuiti pe un platou si asezam inelul reglabil in jurul lui. Punem deasupra crema si nivelam cu o spatula. Dam la frigider 30 minute sa se intareasca putin crema. (poza 7)

Topim ciocolata impreuna cu frisca si uleiul pe bain marie. Adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj, omogenizam si turnam glazura de ciocolata pe tort. Dam la frigider peste noapte. (poza 8)

Scoatem cu grija inelul din jurul tortului dupa ce am trecut in prealabil pe margini un cutit bine ascutit ca sa se desprinda de inel. (poza 9)

Decoram cu zmeura proaspata si frunzulite de menta. (poza 10)


Cheesecake rece cu ciocolata si zmeura de la CAIETUL CU RETETE

Credit foto: www.caietulcuretete.com


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.9
10106 voturi
13620 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Poza 4
Poza 5
Poza 6
Poza 7
Poza 8
Poza 9
Poza 10
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!