Tarta cu crema de lamaie si glazura de bezea

Tarta cu crema de lamaie si glazura de bezea este un preparat clasic, un desert usor si racoritor. Tarta cu crema de lamaie si glazura de bezea este atat de buna incat nimeni nu-si va refuza portia, ba se prea poate sa mai ceara una. Daca va place mai mult aroma de portocale pentru crema, se poate
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, revelion
 
Ingrediente:
zahar tos150 gamidon4 linguriotet1 linguritaapa250 mlzahar tos200 gamidon1 linguritaaluat de tarta200 galbus4 bucaticoaja rasa de lamaie2 bucatizahar pudragalbenus4 bucatizeama de lamaie2 bucati
 
Preparare:
Se preincalzeste cuptorul la semnul 6/200 grade C, se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu zahar pudra, intr-o foaie de grosimea unei monede;

Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma rotunda (20 cm) cu marginile ondulate. Se intinde foaia de aluat in forma, se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la congelator 5 minute;

Se acopera forma cu hartie de copt si se pune deasupra boabe de fasole, mazare etc. Se da la cuptor timp de 15 minute. Se indeparteaza boabele de fasole si hartia si se da din nou la cuptor timp de 5 minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la semnul 4/180 grade C;

Se prepara crema pentru umplutura intr-un vas mic, in care se amesteca amidonul, coaja de lamaie, zaharul si apa. Se pune vasul pe foc si se amesteca incontinuu timp de 10 secunde, dupa ce se da in clocot, se ia vasul de pe foc;

Se amesteca zeama de lamaie cu galbenusurile si se adauga amestecul trecut prin sita in compozitia fiarta. Se bate crema cu lingura de lemn si se toarna in tava. Se da la cuptor timp de 5 minute;

Intre timp, se pregateste glazura. Intr-un bol larg se bat albusurile pana cand spuma formata incepe sa-si mentina forma si se adauga o cincime din cantitatea de zahar. Se bate pana cand tot zaharul se dizolva, iar spuma se intareste. Se procedeaza la fel cu restul cantitatii de zahar.

La sfarsit se incorporeaza otetul si amidonul, iar dupa aceea se intinde bezeaua deasupra tartei. Cu ajutorul unei palete se intinde bezeaua pana la marginea tartei. Nu este nevoie sa netezim suprafata, deoarece cu cat este mai ondulata, cu atat va arata mai bine.

Se da la cuptor timp de 15 minute, pana cand bezeaua se intareste si se coloreaza usor. Se lasa apoi tarta sa se raceasca pe un gratar metalic.


Tips:
Cand intinzi aluatul in forma, lasa foaia sa depaseasca putin marginile acesteia, fiindca aluatul se strange in timp ce se coace. Dupa prima etapa de coacere taie excesul cu ajutorul unui cutit; Amestecul de galbenusuri si zeama de lamaie trebuie trecut prin sita, pentru a indeparta firele albe din ou, prin fierbere, acestea se coaguleaza si devin cocoloase; Pentru prepararea bezelei te sfatuim sa folosesti intotdeauna un bol perfect curat, din sticla sau din metal, orice urma de grasime poate compromite spuma; Pune bezeaua deasupra imediat dupa ce tarta umpluta cu crema a stat la cuptor timp de 5 minute; Cand se toarna glazura nu asteptati ca tarta sa se raceasca, ca sa nu se formeze un strat umed intre crema si glazura rumenita.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.4
1054 voturi
19817 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!