Tarta cu ciocolata, cirese si amaretto

Ca si cum combinatia de cirese si ciocolata nu era suficient de delicioasa, elementul surpriza al acestei retete este siropul de amaretto, ce ii va da tartei un gust aparte. In lipsa lui, puteti folosi cu incredere o lingura de coniac, delicios in combinatie cu cirese si ciocolata.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
1 martie, Single, paste, botez, revelion, ziua femeii, valentine`s day, onomastica, dragobete, cina romantica, ziua copilului, mos nicolae, zile de nastere, florii
 
Ingrediente:
unt100 gfaina170 gnuci50 gcacao50 gzahar50 gsare1 prafou1 bucataapa2 linguriciocolata neagra300 gsmantana dulce300 mlzahar4 lingurilichior Amaretto1 linguracirese300 g
 
Preparare:
Se amesteca faina cu nuca, cacao, un praf de sare si 50 g zahar. In mijloc facem o gaura mica si punem untul taiat cubulete, la temperatura camerei. Framantam cu degetele pana ce obtinem un aluat nisipos. Se adauga oul batut si doua linguri de apa rece si se framanta aluatul pana la omogenizare. Daca este nevoie se mai adauga faina sau apa, dupa caz. Cand e framantat bine, aluatul se acopera cu folie alimentara si se pune la rece timp de o ora.

Intre timp se prepara umplutura. Ciresele se spala bine si se scot samburii. Ciocolata se pune pe foc mic impreuna cu smantana dulce (sau smantana pentru frisca), iar cand se omogenizeaza se ia de pe foc, se adauga patru linguri de zahar si o lingura de amaretto. Se amesteca pana la omogenizare si se pune deoparte (nu se pune la rece).

Dupa o ora, aluatul se scoate din frigider si se pune intr-o forma de tarta unsa cu unt. Aluatul asezat bine in forma se inteapa din loc in loc cu furculita si se pune in cuptorul incins in prealabil. Dupa 20 de minute se scoate din cuptor. (E bine sa mai verificam din cand in cand daca s-a copt, deoarece timpul de coacere poate varia in functie de puterea cuptorului.)

Dupa ce s-a racit putin, presaram ciresele pe tarta iar deasupra turnam crema de ciocolata si nivelam. Daca nu e sezonul cireselor se pot folosi cirese conservate sau confiate. Se pune la rece si se lasa sa stea peste noapte. A doua zi se decoreaza dupa preferinte si este gata sa fie consumata.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
6.4
1015 voturi
5373 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!