Tarta cu capsune, mascarpone si vanilie

Tarta cu capsune, mascarpone si vanilie este un desert savuros care va fi cu siguranta apreciat de intreaga familie. Pentru ca in aceasta perioada gasiti capsune in orice piata sau supermarket, va provocam sa pregatiti o surpriza dulce atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, cina romantica, Single, dragobete, ziua copilului
 
Ingrediente:
faina250 gunt150 gzahar130 gmigdale40 gou1 bucatacapsune600 gbranza mascarpone250 gzahar pudra4 lingurizahar vanilat2 plicuri
 
Preparare:
Pregatiti aluatul de tarta cu cel putin 3 ore inainte de coacere, astfel:
Puneti intr-un bol untul, 80 g zahar tos, faina si pudra de migdale. Amestecati cu mixerul pana ce obtineti un aluat omogen.
Adaugati oul intreg si amestecati din nou pana ce se formeaza un aluat compact.
Faceti o mingiuta din aluat si ambalati-o intr-o folie alimentara apoi lasati-o sa se odihneasca in frigider timp de minimum 3 ore.  
Coaceti aluatul de tarta urmand pasii de mai jos:
Incalziti cuptorul la 201 °C. Ungeti cu putin unt o forma de tarta. Scoateti aluatul de la frigider si intindeti cu ajutorul unui sucitor o foaie de 0.5 cm grosime.
Intepati foaia cu o furculita apoi asezati in forma de tarta, decupand dupa forma.  Acoperiti foaia de aluat cu o hartie de copt si dati la cuptor pentru 10 min apoi indepartati foaia si reduceti temperatura cuptorului. Mai lasati la cuptor timp de 10 min.
Cand s-a copt, scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca.

Umplutura se prepara astfel:
Spalati capsunile si indepartati coditele. Pastrati 10 capsuni, restul zdrobiti-le cu o furculita si amestecati-le cu mascarpone, 50 g zahar si zaharul vanilat.  
Intr-un alt bol, striviti cu furculita cele 10 capsuni pastrate. Puneti-le intr-o cratita pe foc timp de 5 minute, cu 4 linguri de apa si 4 linguri de zahar pudra, amestecand continuu.
Cand incepe sa fiarba luati de pe foc. Filtrati siropul obtinut si pastrati pe foc, la foc mic.
Umpleti tarta cu crema cu mascarpone si turnati deasupra siropul de capsuni, cald.


Tips:
Dati la frigider pana la servire.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.1
1043 voturi
9779 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!