Rulada cu branza si mandarine

Iata o rulada cu branza si mandarine glasata in ciocolata, este foarte aspectuoasa, rapida si usor de preparat. Daca doriti sa va incantati oaspetii la o zi de sarbatoare, aceasta rulada cu siguranta va avea efectul dorit. O puteti servi alaturi de un vin rosu, dulce.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
craciun, revelion
 
Ingrediente:
ou5 bucatifaina5 linguripraf de copt1 pliczahar5 lingurisare1 prafbranza de vaci800 gzahar pudra7 lingurizahar vanilat3 plicuricacao1 lingurasmantana150 gunt250 gmandarina6 bucati
 
Preparare:
Preparare blat:

Separam galbenusurile de albusuri . La galbenusuri adaugam 5 linguri zahar si le spumam cu mixerul.

Albusurile cu 1 praf de sare se spumeaza si ele.

Adaugam galbenusurile spumate la albusuri treptat amestecand usor pana se omogenizeaza. La cele 5 linguri de faina adaugam 1/2 plic praf de copt si o adaugam treptat la compozitia de mai sus amestecand usor pana se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(40×34) sau folie de silicon si dam tava la cuptorul incalzit in prealabil pana blatul este frumos rumenit(se face proba cu scobitoarea , cand nu se mai prinde aluat de scobitoare , blatul este copt).

Se umezeste un prosop cu apa rece, se stoarce bine si blatul se rastoarna pe acesta .

Se ruleaza strans (pe lungime) cat inca blatul este fierbinte si se lasa asa pana raceste. In acest timp ne ocupam de pregatirea umpluturii.

Preparare umplutura:

La branza adaugam zaharul(zahar puteti adauga mai mult sau mai putin in functie de gustul fiecaruia), untul, lingura cu cacao si zaharul vanilat.

Mixam cu mixerul pana se omogenizeaza si adaugam smantana cu care o mai amestecam putin. Curatam mandarinele si indepartam cat putem  pielita alba.

Asamblare rulada:

Desfasuram incet blatul din prosopul umed avand grija sa nu il rupem si intindem uniform umplutura de branza.

Asezam deasupra stratului cu branza, mandarinele si rulam din nou.

Lasam sa stea la rece rulada pentru cel putin 1 ora,dupa care o imbracam in glazura de ciocolata (sau o putem pudra cu zahar praf, sau alege o glazura de zahar, fiecare foloseste ce glazura ii este pe plac).

Lasam la racit pana se intareste glazura de ciocolata, dupa care rulada cu branza si mandarine se poate portiona si servi.

Rulada cu branza si mandarine, reteta oferita de bucatareselevesele.ro

Credit foto:bucatareselevesele.ro

Urmariti bucatareselevesele.ro si pe Facebook!



Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.2
1043 voturi
6110 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!