Prajitura Valurile Dunarii

Un desert apetisant si aspectuos, prajitura Valurile Dunarii poate fi servita fie la mesele servite in familie, fie la ocazii speciale. Combinatia de crema de vanilie, visine si ciocolata ii va incanta chiar si pe cei mai mofturosi invitati.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
cina romantica, Single, paste, ziua copilului, onomastica
 
Ingrediente:
ou4 bucatizahar tos250 gfaina350 glapte550 mlulei de floarea-soarelui150 mlpraf de copt1 pliccacao1 linguravisine200 gbudinca1 plicfrisca lichida300 mlintaritor pentru frisca1 plicciocolata amaruie100 gesenta de vanilie
 
 
Preparare:
Ingrediente pe categorii:

- pentru blat:

4 oua
150 gr zahar
350 gr faina
150 ml lapte
150 ml ulei
1 plic praf copt
1 lingura cacao
200 gr visine

- pentru crema:

400 ml lapte
1 plic budinca vanilie
200 ml frisca lichida
1 plic intaritor frisca
3 linguri zahar
esenta vanilie

- pentru glazura:

100 gr ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam laptele si uleiul iar la final incorporam faina si praful de copt.
Impartim compozitia in doua si in una din ele adaugam cacao. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt compozitia alba.(poza 1)

Turnam deasupra compozitia cu cacao. (poza 2)

Lasam visinile la scurs si apoi le repartizam uniform pe toata suprafata prajiturii.(poza 3)

Dam la cuptor la foc mediu. (poza 4)

Punem pe foc laptele impreuna cu zaharul, esenta si budinca de vanilie si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. O lasam sa se raceasca si amestecam din cand in cand ca sa nu formeze crusta. (poza 5)

Batem frisca cu pliculetul de intaritor pana se ingroasa si o adaugam in budinca de vanilie rece. Omogenizam.
Reteta clasica a acestei prajituri este cu unt nu cu frisca, mie insa mi s-a parut mult mai buna asa. (poza 6)

Intindem crema peste prajitura rece si nivelam. (poza 7)

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida, omogenizam, lasam sa se racoreasca putin si intindem peste crema.Cu ajutorul unei furculite trasam valuri pe intreaga suprafata. (poza 8)

Dam prajitura la rece pentru cel putin o ora iar apoi o taiati cuburi cu un cutit bine ascutit pe care il trecem de fiecare data prin apa fierbinte. (poza 9)


Prajitura Valurile Dunarii de la CAIETUL CU RETETE

Credit foto: www.caietulcuretete.com


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.4
10423 voturi
35993 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Poza 4
Poza 5
Poza 6
Poza 7
Poza 8
Poza 9
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Recomandari
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!