Prajitura Porumbel de Paste

Porumbelul este unul dintre simbolurile cele mai reprezentative ale sarbatorii de Paste la italieni, atat in iconografia religioasa, cat si in traditiile alimentare de sarbatori. Simbolizand atat pacea cat si pe Duhul Sfant, porumbelul a dat forma traditionalei prajituri de Paste, un desert clasic
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
paste
 
Ingrediente:
unt90 gou4 bucatiapa2 lingurifaina330 gzahar pudra30 gzahar1 linguritazahar40 gmigdale40 gzahar2 lingurizahar2 linguridrojdie30 glapte240 mlsare2 gcoaja rasa de lamaie2 g
 
 
Preparare:
Pentru blat, pune faina intr-un bol mare sub forma de movila. Adauga drojdia, zaharul, 120 ml de lapte caldut in mijlocul movilei si framanta. Cand ingredientele au fost total incorporate, acopera bolul cu o folie de plastic si lasa coca sa creasca la caldura timp de 15 minute, astfel incat aluatul sa fie pufos;

In timp ce aluatul creste, topeste untul intr-o tigaie mica sau la microunde cu atentie. Intr-un alt bol, bate galbenusurile cu zaharul si apoi adauga untul topit peste. Adauga tot acest amestec la coca si framanta viguros pana coca se face ferma si compacta, asigurandu-te ca nu este lipicioasa;

Adauga apoi coaja de lamaie si formeaza o minge. Lasa aluatul la cald sa creasca timp de 30 minute;

Pentru sirop, intr-un ibric mic pune 2 linguri de apa si 2 linguri de zahar si da-le in clocot, dupa care lasa-le sa se raceasca;

Cand aluatul este gata, imparte-l in doua jumatati si fa doua role de aproximativ 20 – 25 cm in lungime si da-le forma de porumbel sau pune-le in forme speciale;

Acopera aluatul si lasa-l inca o data la crescut pana porumbelul isi dubleaza volumul. Cand coca este gata, unge suprafata ei cu sirop si presara zaharul pudra. Pune migdalele pe deasupra, apasandu-le usor;

Adauga cate o stafida pentru a forma cei doi ochi. Ca forma sa ramana frumoasa, infasoara prajitura cu o folie de aluminiu unsa cu margarina si apoi introdu la cuptor la temperatura mica timp de 40 minute;

Cand este gata, indeparteaza usor folia de aluminiu si lasa prajitura sa se raceasca inainte sa o servesti.

Va dorim: Buon Apetito! Buona Pasqua!


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
2.6
1011 voturi
9716 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!