Prajitura cu lamaie si gem de zmeura

Daca doresti sa realizezi un desert rapid si gustos, noi iti recomandam aceasta prajitura cu lamaie si gem de zmeura. Blatul pufos si umplutura de zmeura fac din aceasta prajitura un adevarat deliciu.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, cina romantica, Single, ziua femeii, onomastica
 
Ingrediente:
gem1 borcanfructe confiateou5 bucatiapa3 lingurisare1 prafzahar13 lingurifaina150 gunt3 linguricoaja rasa de lamaiezeama de lamaieamidon40 gsmantana200 mlzahar pudra7 linguriintaritor frisca1 plic
 
Preparare:
In primul rand, e bine sa stiti ca reteta acestei prajituri este pentru o portie mica (dupa cum am specificat deja, rezulta 12 bucati de prajitura gen cub€),daca doriti sa pregatiti mai multa, dublati sau chiar triplati ingredientele.

Pentru a pregati blatul, puneti intr-un castron cele 3 albusuri cu apa si sarea si bateti-le pana se formeaza o spuma consistenta; se adauga cate 1 lingura de zahar si se bate in continuare pana cand zaharul se dizolva complet.

Se adauga galbenusurile, untul topit, faina si coaja de lamaie si se amesteca de preferinta cu o spatula mai lata prin miscari de jos in sus, astfel incat aerul acumulat in albusuri sa nu se piarda (acest blat nu contine praf de copt, dar va fi foarte placut si pufos cu singura conditie de a nu amesteca circular in aluat, aerul din albusuri este ceea ce il face sa creasca).

Se niveleaza compozitia in tava acoperita cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 36-38 cm.)  si se coace in cuptorul preincalzit la 180° timp de 10-15 min., pana cand devine blatul devine auriu la suprafata  si o scobitoare introdusa in blat iese curata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Intre timp, se pregateste crema: intr-o craticioara se bat 2 oua cu 6-7 linguri de zahar, se adauga amidonul, coaja si zeama de lamaie. Se pune craticioara pe foc si se amesteca intr-una pana cand fierbe si se ingroasa (da, e un gen de "lemon curd", ca la prajitura cu mac, branza si lamaie).

Se da deoparte si se lasa sa se raceasca, dupa ce se acopera bine cu foile alimentara. Separat, se bate frisca, se adauga zaharul pudra si intaritorul pentru frisca, continuand baterea pana cand se intareste.

Dupa ce crema de oua si lamaie s-a racit bine (pentru a accelera procesul de racire, e bine sa puneti craticioara intr-un vas cu apa foarte rece pe care eventual sa o schimbati de cateva ori),se incorporeaza cu mixerul in frisca.

Se desprinde blatul rece de hartia de copt, se decupeaza marginile(optional) si se taie in 3 fasii egale. Pe doua dintre cele 3 fasii de blat se repartizeaza cate 1/2 din gemul de zmeura.

Se aseaza pe un platou una dintre fasiile acoperite cu gem (cea care va constitui baza prajiturii) si deasupra gemului se intinde 1/2 din crema. Se acopera cu a doua fasie de blat cu gem deasupra careia se intinde restul de crema.

In final, se aseaza fasia de blat ramasa simpla si se netezeste, presand usor. Se da prajitura la frigider pentru 1 ora.
Se pregateste glazura, amestecand 6 linguri cu varf de zahar pudra cu atata zeama de lamaie cat e nevoie ca sa se formeze o pasta omogena de consistenta unui aluat de clatite mai gros.

Imediat se toarna glazura pe suprafata prajiturii si se da din nou la rece.

Prajitura cu lamaie si gem de zmeura de la www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!



Sursa foto: www.retetecalamama.ro


Tips:
Prajitura se poate orna cu fructe confiate.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.5
10106 voturi
13338 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!