Prajitura cu gem de prune si nuca

Prajitura cu gem de prune si nuci isi asteapta demult randul sa apara pe blog. Poate fi facuta asa cum am facut-o eu in tava dreptunghiulara si portionata dupa cum doriti sau o puteti face in forma de tarta.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
Single, dragobete, ziua copilului
 
Ingrediente:
faina300 gunt100 gsmantana3 lingurigalbenus3 bucatipraf de copt1 linguritazahar3 lingurisare1 prafzahar vanilat2 plicuricoaja rasa de portocalamagiun400 gpesmet2 lingurimiez nuca1 manaou1 bucata
 
Preparare:
Pentru aluat folosim primele 9 ingrediente din lista, iar pentru umplutura urmatoarele 4 ingrediente din lista.

Punem faina intr-un vas, adaugam 100 g unt, galbenusurile de ou, zaharul, zaharul vanilat, sarea si smantana (daca nu se omogenizeaza aluatul mai adaugati 1 -2 linguri, in functie de cat cere aluatul), praful de copt si coaja razuita de portocala.

Framantam pana toate ingredientele se incorporeaza si obtinem un aluat nu foarte tare dar nici foarte moale (un aluat ce se poate intinde) sau daca aveti robot puneti toate ingredientele acolo si mixati pana obtineti un aluat omogen.
Aluatul obtinut il impartim in 2 bucati.

O parte o intindem pe o bucata de hartie de copt la marimea tavii(20/30cm cu aprovimatie) si apoi o asezam cu grija in tava in asa fel incat pe margini sa ramana un surplus de aluat.

Dam la cuptor pentru 10 min dupa care scoatem, presaram cu putin pesmet deasupra apoi punem umplutura de gem amestecat cu pesmet si nuca.

Intindem restul de aluat, il taiem in fasii subtiri, pe care le asezam sub forma de grilaj deasupra prajiturii.
Se unge cu ou batut si se da la cuptor la foc moderat pana se rumeneste frumos.

Se lasa sa se raceasca in tava dupa care se portioneaza dupa preferinta.

Prajitura cu gem de prune si nuca, reteta oferita de bucatareselevesele.ro

Credit foto:bucatareselevesele.ro

Urmariti bucatareselevesele.ro si pe Facebook!



Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.5
1067 voturi
20360 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!