Prajitura cu branza si ciocolata alba

Prajitura cu branza si ciocolata alba este o prajitura rafinata cu un aspect irezistibil. Pentru ca prajitura cu branza si ciocolata alba este usoara si racoroasa este excelenta pentru un meniu festiv sau pentru sfarsitul de week-end in familie. Aromata si pufoasa aceasta prajitura cu branza si
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
revelion, zile de nastere, cina romantica
 
Ingrediente:
frisca125 mlzahar50 gou4 bucatismantana450 mlesenta migdale1 linguritazahar50 gunt50 gmigdale50 gbranza de vaci700 gbiscuiti150 gciocolata alba350 glichior de migdale2 linguriextract de vanilie3 ml
 
Preparare:
Se porneste cuptorul cu circa 1o minute inainte de a coace. Se unge cu putin ulei un vas termorezistent mai inalt (sau o forma de copt blatul de tort, cu fundul detasabil);

Se amesteca untul topit cu esenta de migdale, biscuitii si migdalele sfaramate, apoi se pune acest aluat in forma de copt, presand usor cu palmele. Se lasa 1 centimetru liber de la marginea aluatului pana la marginea superioara a formei de copt. Se coace 5 minute in cuptorul preincalzit, apoi se lasa sa se raceasca pe un gratar. Se reduce flacara cuptorului aproape de minimum.

Se topeste ciocolata alba la bain-marie, se adauga frisca lichida, amestecand continuu, apoi se ia vasul de pe foc si se lasa compozitia sa se raceasca;

Separat, se bate branza cu zaharul pana se obtine o crema omogena, se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare;

Se incorporeaza in compozitia de branza amestecul de frisca si ciocolata, se adauga lichiorul si se toarna crema in forma de copt;

Se aseaza forma pe o tava si se coace prajitura la foc potrivit circa 45-55 minute. Daca observati ca se coloreaza prea repede, mai reduceti flacara. Se scoate forma din cuptor si dati cuptorul la maximum;

Se bate smantana cu zaharul si esenta de vanilie sau de migdale, apoi se toarna cu grija peste prajitura. Se pune din nou prajitura in cuptor 5 minute, apoi se opreste focul si se lasa prajitura sa se raceasca in cuptor, cu usa cuptorului deschisa;

Dupa o ora, cu un cutit cu lama subtire, se dezlipeste prajitura de peretii formei in care s-a copt si se lasa in frigider 2-3 ore;

Se scoate prajitura din forma si se orneaza cu carlionti de ciocolata si se serveste.


Tips:
Citeste si alte retete de prajituri pe baza de branza: Prajitura cu branza, lamaie si stafide .
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.6
1069 voturi
26113 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!