Prajitura cu branza, lamaie si stafide

Va oferim o reteta usoara si savuroasa de prajitura cu branza, lamaie si stafide. Prajitura cu branza, lamaie si stafide este potrivita pentru un desert de duminica in familie. Aceasta prajitura cu branza, lamaie si stafide spumoasa si aromata este dietetica si pe placul tuturor.
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere
 
Ingrediente:
zeama lamaie3 linguriou5 bucatismantana150 mlzahar pudra1 lingurafaina40 gunt50 gbranza de vaci450 gzahar275 gpraf de copt3 gfaina50 gcoaja rasa de lamaiestafide75 gafinementa
 
Preparare:
Se preincalzeste cuptorul circa 10 minute inainte de a coace prajitura. Se unge cu ulei o forma pentru blat de tort si se tapeteaza cu hartie pergament;

Se freaca untul cu 50 gr zahar pana se obtine o spuma usoara, apoi se incorporeaza faina, un ou si praful de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie;

Se amesteca bine si se pune compozitia in forma de copt. Se separa galbenusurile si albusurile celor 4 oua ramase;

Cu ajutorul robotului de bucatarie sau al mixerului se amesteca branza pana se obtine o crema fina, adaugand treptat galbenusurile si zaharul, apoi faina ramasa, coaja rasa si zeama de lamaie. Se amesteca din nou, se incorporeaza smantana si stafidele, se amesteca din nou;

Se bat albusurile spuma tare apoi se incorporeaza, amestecand usor, in compozitia de branza pe care o veti turna apoi in forma de copt, peste aluat. Se bate usor forma de o suprafata plana pentru a scoate eventualele bule de aer si se baga la cuptor circa o ora;

Cand este gata, se opreste focul si se lasa prajitura sa se raceasca in cuptor 2-3 ore. Cand este complet rece, se scoate prajitura din forma in care s-a copt, se pudreaza cu zahar, se orneaza cu boabe de coacaze sau afine si cu frunze de menta si se serveste.


Tips:
Daca observati ca prajitura se inchide prea repede la culoare, acoperiti-o cu o coala de hartie.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.2
10110 voturi
33552 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!