Prajitura Alba ca Zapada

Atunci cand ai pofta de o prajitura, de cele mai multe ori dai fuga la cofetaria din colt. Preparatele de aici sunt din pacate foarte bogate in grsimi si gustul lor lasa de dorit. Daca vrei pentru tine si pentru cei dragi tie sa pregatesti o prajitura economica si destul de nepretentioasa,
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, revelion
 
Ingrediente:
zahar pudra400 gmargarina vegetala300 gmargarina vegetala50 gzahar vanilat3 plicuriulei de masline5 lingurifaina500 glapte600 mlou3 bucatipraf de copt1 linguritasare1 praflamaie1 bucata
 
Preparare:
Se prepara foile din lapte, zahar, faina, ulei si oua, la care se adauga un praf de copt si sare;

Se cerne mai intai faina impreuna cu praful de copt si cu praful de sare;

Se pun intr-un castron suficient de mare laptele, ouale si 150 grame de zahar si se amesteca cu mixerul;

Pe masura ce se omogenizeaza amestecul, se incepe sa se adauge uleiul;

Se adauga faina si se framanta cu mana aluatul;

Se adauga gradual faina pana cand pasta nu mai este lipicioasa;

Se imparte coca in trei foi egale, pe care le calculam ca sa fie de marimea tavii;

Se tapeteaza masa cu faina si se intinde prima foaie cu un facalet. Atentie! Masa trebuie bine spalata inainte si dezinfectata;

Se unge dosul tavii cu margarina;

Se coc foile pe rand la cuptor, la foc potrivit de mic cam 5 minute;

Se amesteca intr-o cratita 1 litru faina cu laptele;

Amestecul de lapte si faina rezultat se pune apoi pe foc mic si se amesteca continuu pentru sa nu se prinda de cratita;

Se fierbe timp de 5 minute amestecul;

Se scoate din cratita crema rezultata si se pune intr-un castron, iar apoi se lasa la racit;

Se amesteca zaharul ramas cu margarina intr-un castron separat;

Cand amestecul a inceput sa se omogenizeze, se adauga faina si laptele transformate in prealabil in crema, racite bine, si se amesteca in continuu;

Se rade lamaia si se separa coaja rasa si sucul;

Se adauga apoi la amestecul obtinut atat coaja de lamaie, cat si sucul si se amesteca;

Se iau trei pahare (nu neaparat de dimensiuni egale) si se separa continutul castronului cu crema in cele 3 pahare in cantitati aproximativ egale;

Pe un platou se aseaza o foaie apoi se aseaza crema. Se lasa putin sa se raceasca si apoi se adauga urmatoarea foaie urmata de doua pahare de crema;

Dupa ce s-a racit putin, se adauga ultima foaie;

Peste prajitura se aseaza un fund de lemn si deasupra acestuia se aseaza o greutate de aproximativ un kilogram;

Se lasa peste noapte prajitura sub greutate pentru a putea fi bine inchegata a doua zi;

Se presara pe deasupra zaharul vanilat;

In mod traditional, prajitura se taie in forma de romb.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.0
10303 voturi
89659 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!