Pajitura cu pere si ciocolata

Astazi va prezentam o reteta de prajitura cu pere si ciocolata, este usor de preparat iar rezultatul final ii va impresiona chiar si pe cei mai pretentiosi. Are un aspect sofisticat si datorita acestui lucru poate fi servita la orice ocazie.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
Single, onomastica, cina romantica, zile de nastere
 
Ingrediente:
smantana250 gou3 bucatizahar100 gvisinata30 mlcoaja rasa de lamaiefaina200 gcacao25 gpraf de copt1 linguritapara7 bucaticaise deshidratate14 bucatimiere3 linguriesenta de vanilie1 linguritafistic1 lingura
 
Preparare:
Se bate smantana pentru frisca, se indulceste cu zaharul si se continua baterea pana cand se intareste (nu e nevoie sa fie chiar “bat”). Se adauga coaja rasa de portocala si cate un ou, pe rand.

Dupa fiecare ou adaugat se mixeaza scurt, cu mixerul pe viteza mica, doar cat sa se incorporeze. Dupa ce toate ouale s-au incoporat, se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt.

Se amesteca aluatul cu miscari pe verticala, de jos in sus. Se adauga si visinata (sau vinul rosu sec) si se omogenizeaza.

Se aprinde cuptorul si se seteaza la 200 de grade Celsius.

Aluatul se toarna intr-o forma rotunda de 24 cm. (preferabil cu inel detasabil) si se niveleaza. (Daca se foloseste o forma antiaderenta nu e nevoie sa se unga, o forma obisnuita e de preferat sa se unga cu unt si sa se tapeteze cu faina).

Se curata perele de coaja fara a indeparta codita. Se scobesc in interior (daca perele sunt coapte o lingurita e foarte potrivita pentru aceasta operatie), eliminandu-se semintele. In fiecare para se indeasa cate 2 caise uscate.

Perele astfel pregatite se indeasa in aluatul din forma si se presara pe deasupra cu fisticul tocat mare.

Se da forma la cuptorul deja incins; dupa 10 minute, temperatura in cuptor se reduce la 180 de grade Celsius. Se coace prajitura timp de 1 ora in total.

Dupa 45-50 de minute, e bine sa se verifice si daca se considera ca e destul de rumena, sa se acopere cu 1 coala de hartie de copt sau folie de aluminiu. Prajitura coapta se lasa sa se raceasca in forma.

Dupa ce s-a racit complet, se transfera cu grija pe un platou. Se da in clocot mierea cu esenta de vanilie si se ung perele si suprafata prajiturii cu acest amestec. Prajitura e gata de servit.

Pajitura cu pere si ciocolata de la www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!



Sursa foto: www.retetecalamama.ro


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
6.4
1024 voturi
3988 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Poza 4
Poza 5
Poza 6
Poza 7
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!