Foietaj cu prune si piersici

Iata o reteta de foietaj cu prune si piersici care in mod sigur va face deliciul oricarei mese in familie. Este o placinta aromata, datorita piersicilor, usor de preparat si foarte delicioasa. Cei mici vor fi si ei incantati de alegerea facuta.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
Single, onomastica, cina romantica, zile de nastere
 
Ingrediente:
faina2 canisare1 prafunt200 gou1 bucataapa5 lingurizahar2 linguriscortisoara1 linguritapiersica3 canipruna2 canizeama de lamaie1 linguramargarina clasica2 linguri
 
Preparare:
Foietaj:

2 cani faina
1 lingurita zahar
1 varf de sare
200 grame unt
1 bucata ou (galbenus de ou)
5 linguri de apa

Umplutura:

1 lingura zahar
3 linguri faina
1 lingurita scortisoara
3 cani de piersici (felii)
2 cani de prune (felii)
1 lingura zeama de lamaie
2 linguri margarina

Preparare:

Cuptorul se incalzeste la cca. 210 grade. Intr-un bol mediu se amesteca faina, zaharul si sarea. Untul se taie bucatele si se pune in bol apoi se adauga si galbenusul de ou si apa. Ingredientele se amesteca pana ce compozitia capata un aspect omogen apoi se pune intr-o tava inalta de cca. 1-2 cm, se acopera cu folie si se lasa la rece timp de 30 de minute.

Separat, intr-un bol, se pune zaharul, faina si scortisoara dupa care feliile de piersica si de prune se dau prin compozitia obtinuta pana ce sunt acoperite complet. La final se stropesc cu zeama de lamaie.

Foietajul se scoate de la rece si se pune intr-o tava speciala, acoperita cu hartie pentru copt. Se intinde astfel incat sa capete forma rotunda apoi compozitia de fructe se pune in mijloc. Peste ele se pun doua lingurite de margarina iar apoi marginile foietajului se indoaie spre interior, peste compozitie.

Marginile se pot stropi cu putina apa iar apoi sa presarati zahar.

Se lasa la cuptor cca. 40 de minute sau pana cand foietajul capata aspectul dorit.

Se lasa la racit timp de 1 ora apoi se poate servi.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
6.8
1012 voturi
4930 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!