Ciocolata de casa

Toti suntem amatori de ciocolata si majoritatea avem o marca preferata, stim ce fel de ciocolata ne dorim sa mancam – alba sau neagra, cu nuci sau cu alune, cu crema sau lichior. Totusi, putini dintre noi au incercat macar o data sa pregateasca vreodata ciocolata de casa si la fel de putini sunt si
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
 
Ingrediente:
zahar1 kgcacao150 gapa plata300 g
 
Preparare:
Se amesteca zaharul si apa intr-un castron foarte bine, pana cand incepe sa se dizolve zaharul;

Se amesteca laptele praf cu cantitatea de cacao intr=un castron separat;

Dupa ce se amesteca putin in compozitia de cacao si lapte praf se adauga continutul pachetului de unt sau margarina;

Se amesteca compozitia din cel de-al doilea castron, eventual untul sau margarina adaugandu-se treptat, treptat (este cel mai bine sa fie amestecat cu o lingura de lemn, suficient de puternica);

Se pune compozitia astfel obtinuta intr-o cratita, care se pun la foc mic;

Se amesteca tot timpul cat cratita este tinuta pe foc si atunci cand compozitia da in clocot se micsoreaza focul si se mai tine la foc mic timp de inca 10 minute, amestecandu-se in continuu;

Se lasa putin sa se raceasca compozitia obtinuta, dupa ce s-a stins in prealabil focul, dar nu mai mult de 3-4 minute;

Se toarna compozita luata de pe foc peste compozitia obtinuta din cacao, lapte praf si unt sau margarina;

Se amesteca bine de tot, compozitia obtinuta, pana atunci cand devine omogena si cocoloasele dispar;

Se adauga la aceasta compozitie nuca pisata si se amesteca bine;

Dupa ce ati terminat de amestecat, se acopera castronul in care se afla compozitia cu un servet sau cu un prosop si se lasa 10 minute sa stea;

In acest timp, se pregateste o tava de cuptor, care se tapeteaza pe fund cu celofan;

Dupa cele 10 minute cat lasati sa stea compozitia, o puteti turna in tava, peste celofan;

Se lasa cam o ora si apoi se taie in patratele sau romburi dupa preferinta, apoi se poate servi.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.8
10282 voturi
106081 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!