Baclava

Unul din cele mai populare deserturi preluate de mult de la alte neamuri este baclavaua, sarailia. Aceasta delicioasa prajitura numita baclava de influenta greco-turca, a fost foarte placuta intr-un tip. In timp ca urmare a imbogatirii paletei de prajituri si retete aceasta baclava a mai scazut in
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
craciun, zile de nastere, revelion
 
Ingrediente:
zahar100 gzahar600 gunt750 glapte750 mlsuc de lamaie2 linguritesare1 prafgris125 gapa500 mlfoi de baclava500 g
 
 
Preparare:
Se iau jumatate din foile de baclava. Se intinde o foaie, se unge bine cu unt, se acopera cu alta foaie, se unge cu unt. Se repeta pana se consuma jumatate din foi;

Se aseaza intr-o tava bine unsa cu unt. Se acopera celelalte foi pentru a nu se usca;

Se prepara umplutura: se pune laptele si zaharul intr-un vas la foc si se amesteca. Se adauga grisul si se amesteca cu grija, sa devina omogen si sa nu se prinda;

Se intinde grisul cu grija peste foile din tava. Se acopera cu o foaie subtire din cele ramase, se unge cu unt, se acopera cu alta foaie si se repeta procedeul pana se termina foile;

Se unge si ultima foaie cu untul ramas si se taie baclavaua in bucati. Se coace in cuptorul incins timp de 40-45 min;

Intre timp se pregateste siropul: se pune apa, zaharul si lamaia intr-un vas la foc mic. Se amesteca pana se divolva zaharul, se pastreaza fierbinte;

Dupa ce s-a rumenit baclavaua se indeparteaza excesul de unt. Apoi se unge bine foaia cu unt, pentru a capata stralucire si se mai baga 10 min la cuptor;

Dupa ce se scoate de la cuptor se toarna siropul deasupra. Se lasa la rece pentru cateva ore sa se absoarba bine siropul.


Tips:
Citeste si alte retete pe baza de nuca pentru Craciun: Scutecele Domnului .
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.0
1072 voturi
32577 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!