Amandine cu fondant si crema de ciocolata

Iata niste prajituri ce pot fi servite la orice ocazie, si pentru ca ne apropiem de sarbatoarea iubirii, ne-am gandit ca aceste amandine cu fondant si crema de ciocolata ar insoti de minune un pahar de vin rosu, inchinat in cinstea dragostei..
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, cina romantica, Single, craciun, revelion, dragobete, ziua femeii, ziua copilului, ziua pacalelilor, mos nicolae, onomastica
 
Ingrediente:
ou10 bucatifaina8 lingurizahar vanilatciocolata neagra200 gciocolata cu lapte200 gfrisca lichida400 mlesenta rom3 fiolezahar1500 gapa1200 mlmiere100 gcacao6 linguri
 
 
Preparare:
Blat

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat spuma albusurile cu 7 linguri de zahar iar galbenusurile cu 3 linguri de zahar, esenta de rom si zaharul vanilat.Se unesc cele doua compozitii amestecand usor de jos in sus cu ajutorul unei spatule.

Se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se amesteca lejer de jos in sus pana se incorporeaza toata faina.

Se tapeteaza o tava sau cadru metalic pentru prajituri cu dimensiunea de (25/30 cm), cu hartie de copt se pune compozitia si se coace la foc potrivit.Se incearca cu o scobitoare daca este curata atunci blatul e copt.

Sirop

Caramelizam zaharul fara al inchide prea mult la culoare adaugam apa si fierbem pana ce tot zaharul este dizolvat. Aromatizam cu esenta de rom dupa ce s-a racit.

Crema

Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca la foc mic pana ce se topeste bine.

Compozitia astfel obtinuta se tine cam 3-4 ore la frigider dupa care se spumeaza cu mixerul la putere mare si se aromatizeaza cu rom

Dupa ce blatul s-a racit bine se  taie in doua, se aseaza in tava prima foaie, se insiropeaza dupa care se pune stratul de crema din care mai oprim putina pentru décor.

Dupa ce am aplicat stratul de crema se pune si a doua foaie de blat o insiropam bine si se introduce tava la frigider cel putin 5 ore.

De preferat deasupra blatului sa se aseze o suprafata plana (ex un tocator) pe care se aseaza o greutate .Astfel prajitura va fi presata si va avea o suprafata uniforma.

Fondant

1) se pune apa intr-un vas si se adauga zaharul incet astfel incat sa nu atinga peretii vasului

2) fierbem siropul 20 de min din momentul in care incepe sa fiarba avand grija sa spalam marginile vasului cu o pensula inmuiata in apa rece.

3) dupa cele 20 de min adaugam mierea de albine si mai fierbem inca 10-12 min….in timpul acesta flacara aragazului este lasata la mediu

4) se da deoparte si se racoreste putin dupa care se mixeaza la viteza mare cu mixerul, in vasul in care a fiert, pana ce se albeste si incepe sa se ingroase.

Ca sa-l folosim pentru glasat se pune vasul pe baie de apa si se  amesteca cu sirop concentrat de zahar caramelizat si cacao .El trebuie sa fie destul de fluid astfel incat sa se poata glasa prajiturile cu el.

Nota:

Pentru siguranta dupa ce l-am retras de pe foc, se ia proba in apa rece,turnand cateva picaturi. Daca se strange ca o bomboana cleioasa ,atunci proba e buna.

Finisare

Se portioneaza blatul in patrate cu latura de 5 cm si se glasaza in fondantul de cacao.

Se decoreaza cu gratar de ciocolata sau cu cate o avelina de crema.

Amandine cu fondant si crema de ciocolata, reteta oferita de bucatareselevesele.ro

Credit foto:bucatareselevesele.ro

Urmariti bucatareselevesele.ro



Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.9
10116 voturi
29489 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!