Placinta daneza cu ciocolata

Va oferim o reteta inedita - Placinta daneza cu ciocolata. Toata lumea iubeste placintele daneze, mai ales cand sunt umplute cu ciocolata. Iata asadar o reteta delicioasa pe care o puteti imparti cu cei dragi cu ocazia Pastelui!
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
paste
 
Ingrediente:
zahar pudra50 gunt50 gou1 bucatazahar brun50 gmigdale200 gou1 bucataou1 bucatazahar pudra50 gcacao25 glapte175 mlfaina450 gdrojdie1 linguritaciocolata neagra50 glapte3 linguri
 
 
Preparare:
Se prepara daca este posibil, aluatul cu o zi inainte. Se bate bine laptele cu albusul intr-un recipient adanc, se adauga faina, galbenusul, zaharul si untul si un varf de cutit de sare. Se amesteca toate cu mixerul pana se ingroasa compozitia;

Se rastoarna compozitia ingrosata pe o suprafata mai mare, presarata cu faina si se framanta in forma de triunghi cu colturile scurte, care se pliaza astfel incat sa se intalneasca la mijlocul triunghiului;

Se framanta din nou, repetand operatiunea de cateva ori, in acelasi timp se pune putin cate putin faina pe partile inca lipicioase de aluat. Se lasa aluatul acoperit cu un servet usor de panza peste noapte sau cel putin 4 ore pana sa va apucati de copt;

Pentru umplutura, se pun 150 grame din migdalele necesare intr-un mixer si se amesteca cu zaharul pudra si cu pudra de cacao pana la omogenizare. Se adauga untul si albusul de ou, se amesteca din nou, apoi se incorporeaza ciocolata;

Se imparte aluatul in doua si se pune prima jumate intr-o forma de prajituri neaderenta, cu diametrul de aproximativ 23 cm. Se adauga umplutura peste aluat, niveland-o si lasand spatiu gol la margini pentru a le putea lipi ulterior;

Se adauga deasupra cealalta jumatate de aluat si se acopera cu acelasi servet de panza si se lasa la cald pentru o ora;

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C, se amesteca din nou albusul cu laptele si se toarna deasupra compozitiei, imprastiind si restul de migdale deasupra si zahar pudra;

Se coace la cuptor pentru 40-50 minute pana se umfla aluatul si devine auriu. Se lasa in cuptor totul pentru inca o ora, cu focul stins. Apoi se mai presara niste zahar pudra pe deasupra.


Tips:
Puteti servi placinta daneza cu ciocolata cu cafea puternic aromata.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.1
106 voturi
9197 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!