Placinta cu capsune si rubarba

Sarbatorim sezonul capsunelor cu o placinta cu aromatele capsune si rubarba. Desi la o prima vedere cele doua nu par sa se combine, adevarul este ca dulceata capsunelor balanseaza gustul acrisor al rubarbei.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, cina romantica, Single, ziua copilului, onomastica
 
Ingrediente:
faina350 gsare1 linguritazahar2 linguriteunt nesarat226 gapa60 mlrubarba454 gcapsune454 gamidon3 linguritezahar150 gscortisoara2 gsuc de lamaie1 linguritaunt nesarat2 linguritelapte2 linguritezahar
 
Preparare:
Preparea aluatului:

Intr-un robot de bucatarie se pune faina, sarea si zaharul si se amesteca pana sa combina. Se adauga untul si se amsteca pana se obtine o mixtura texturata. Apoi se toarna usor 60 ml de apa rece pana cand coca isi mentine forma atunci cand este ciupita. Daca este necesar se mai adauga apa. Nu amesteca mai mult de 30 de secunde.

Pune aluatul pe suprafata de lucru si modeleaza-l intr-o bila. Imparte aluatul in doua, aplatizand fiecare bila intr-un disc, acopera-le cu o folie de plastic si baga-le la frigider timp de o ora, inainte de a le folosi. In acest moment untul se va raci si glutenul din faina se va relaxa.

Dupa ce a trecut timpul, scoate aluatul si ruleaza-l pana faci un cerc de 30 de cm. Impatureste aluatul in jumatate si pune-l intr-o tava de 23 de cm. Indeparteaza excesul de faina si taie surplusul de aluat de pe marginea tavii. Pune la frigider aluatul si acopera-l cu o folie de plastic, in timp ce faci umplutura.

Scoate a doua bila de aluat si ruleaza-o intr-un cerc de 30 de cm. Foloseste un cutit de pizza si taie foaia de aluat in benzi de 2 cm grosime. Pune benzile pe hartie de copt, acopera-le cu o folie de plastic si baga-le in frigider timp de 10 minute.

Umplura pentru placinta:

Taie capsunele si rubarba in cubulete si pune-le intr-un bol. Intr-un bol mai mic amesteca amidonul, zaharul si scortisoara.

Scoate aluatul din frigider si presara 2 lingurite din compozitia de zahar pe suprafata aluatului. Adauga restul compozitiei peste capsune si rubarba si amesteca usor, apoi pune mixtura de fructe in tava cu aluat. Toarna o lingurita de suc de lamaie peste fructe si 2 lingurite de zahar.

Scoate benzile de aluat de frigider si incepe sa le pui, din centru pe cea mai lunga, adaugandu-le pe cele mai mici de o parte si de alta a centrului, lasand spatiu intre ele de 2,5 cm. Apoi adauga benzi de aluat perpendicular pe cele puse anterior.

Inmoaie o pensula in lapte si da-o peste benzile de aluat iar apoi pulverizeaza-le cu zahar. Acopera placinta cu o folie de plastic si bag-o la frigider in timp ce incalzesti cuptorul la 400 de grade C. Pune placinta pe in partea inferioara a cuptorului, la o treime de flacara.

Coaca placinta timp de 35 de minute, iar daca marginile se coc prea mult fa un cerc din folie de aluminiu si pune-o de jur imprejurul placintei. Coaca inca 10 minute placinta pana cand crusta devina maro aurie iar sucul din fructe incepe sa faca balonase.

Scoate placinta si las-o la racit timp de cateva ore. Serveste-o la temperatura camerei alaturi de o cupa de inghetata de vanilie.

Poti tine restul de placinta in frigider timp de 3 zile.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.9
1021 voturi
6305 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!