Placinta picanta

Astazi ti-am pregatit o reteta speciala, placinta picanta. Desi nu este in ton cu anotimpul, suntem siguri ca este o reteta pe gustul oricui. Iar daca nu ai mancat pana acum placinta picanta, nu ai niciun motiv pentru care sa nu incepi acum. Pofta buna!
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, Single, onomastica
 
Ingrediente:
foi placinta400 gporumb boabe340 gceapa verde4 bucatisunca afumata200 gardei iute1 bucatasarepiper albulei de floarea-soareluiou7 bucaticascaval450 gsmantana7 linguriiaurt140 g
 
Preparare:
Intr-o tava asezam 4 foi de placinta(fiecare foaie o ungem cu putin ulei cu ajutorul unei pensule)si deasupra turnam compozitia urmatoare.

Intr-un vas punem 400 g cascaval dat pe razatoarea mare, cele 5 oua pe care le batem putin cu telul, 5 linguri de smantana, 4 bucati de ceapa verde pe care o taiem rondele(folosim si cozile de la ceapa), 200 g sunca afumata taiata cubulete, ardeiul iute taiat felii(taiem inainte ardeiul in doua si indepartam semintele), si porumbul de la conserva pe care il stoarcem initial de zeama existenta.

Condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam.

Peste aceasta umplutura asezam din nou 4 foi de placinta cu care procedam la fel ca si cu cele de mai sus.

Deasupra foilor de placinta vom turna un strat de "glazura" pe care o obtinem prin amestecarea a 2 oua, 3 linguri cascaval, 2 linguri smantan si 140 g iaurt. Intindem acest strat deasupra foilor de placinta si putem orna cu pasta de ardei formand valuri cu ajutorul unei scobitori.

Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil si lasam la copt pana "glazura" se incheaga si foile sunt frumos rumenite.

Se scoate din cuptor placinta, lasam sa se racoreasca putin apoi o portionam si se poate servi.

Placinta picanta, reteta oferita de bucatareselevesele.ro

Credit foto:bucatareselevesele.ro

Urmariti bucatareselevesele.ro si pe Facebook!



Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.8
1014 voturi
4777 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!