Placinta dobrogeana

Placinta dobrogeana este specifica zonei de sud si nu lipseste de pe masa niciunei gospodine cu prilejul sarbatorilor de orice natura. Este foarte gustoasa si satioasa si se poate umple cu ravase haioase pentru invitati.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
craciun, paste, revelion, onomastica, zile de nastere
Recomandata pentru Diete:
Regim copii 7-12 ani
 
Ingrediente:
apa1 canaotet1 linguraulei de floarea-soarelui2 lingurisare1 linguritafaina500 gbranza de oaie1 kgou8 bucatismantana500 gou6 bucatisare
 
Preparare:
Se amesteca bine 1 cana de apa calduta cu 2 linguri de ulei, 1 lingura otet, 1 lingurita sare si faina (aproximativ 500 g, in functie de ce faina folosim, oricum se pune in ploaie si daca aluatul s-a intarit suficient, ne oprim din turnat).

Se framanta bine aluatul timp de 30 de minute, apoi se lasa la odihnit in vasul in care s-a framantat alte 30 de minute.

Se imparte aluatul in 6 bucati, iar cu sucitorul se intind din cele 6 bucati foi cat mai subtiri de placinta, care se lasa si ele 15 minute pe plansa.

1 kg de branza sarata (puteti folosi branza de vaci, de oi sau amestec) se amesteca bine cu 8 oua batute (amestecati cu o furculita).

Fiecare din cele 6 foi se unge cu ulei si apoi se pune cu o lingura mare din loc in loc, umplutura de branza sarata, pana la jumatatea foilor, apoi cealalta jumatate se impatureste peste umplutura.

Folie astfel umplute se stropesc cu putin ulei si se aseaza intr-o tava mare, unsa cu putin ulei. Se tin la foc mediu aproximativ 10-15 minute, pana incep sa se rumeneasca, apoi se scoate tava din cuptor.

Se face un amestec din 6 oua batute cu 500 g smantana sau iaurt si un praf de sare si se toarna acesta peste placinta din tava. Se baga inapoi la cuptor inca 10-15 minute, pana se rumeneste bine.


Tips:
Se serveste atat calda cat si rece, fiind la fel de gustoasa.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.8
1031 voturi
6419 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!