Minioane cu alune si napolitana

Azi va prezentam o reteta de fursecuri cu alune si napolitana care nu ar trebui sa va lipseasca din casa, sunt potrivite pentru a fi servite ca desert sau la cafea. Sunt foarte aspectuoase si de aceea puteti face un platou si pentru acele momente cand aveti oaspeti si doriti sa-i impresionati.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
halloween, Single, onomastica, cina romantica, zile de nastere
 
Ingrediente:
alune100 gfoi de napolitana2 bucatiunt100 gzahar80 gou2 bucatizahar vanilat1 plicciocolata menaj200 gulei de floarea-soarelui2 linguri
 
Preparare:
Pentru inceput, ne ocupam de crema de alune si ciocolata a napolitanelor, care este absolut delicioasa si pe care o putem folosi cu mare succes si pentru umplerea napolitanelor clasice, cu 4-5 straturi.

1. Alunele (sau nucile) se macina fin.

2. Intr-o craticioara se pun ouale intregi, zaharul, zaharul vanilat, untul taiat bucatele si alunele (poza 1).

3. Se fierbe totul pe aburi (intr-o cratita putin mai mare decat cea in care am pus ingredientele, cu apa care fierbe) timp de 8-10 minute timp in care se amesteca intr-una, pana cand compozitia se ingroasa (poza 2).

4. Se trage craticioara de pe foc si se adauga 100 de grame de ciocolata razuita sau picaturi, asa cum am folosit eu

5. Se amesteca bine pana cand ciocolata e complet topita si se lasa deoparte.

Pentru asamblarea minioanelor, aveti nevoie de 3 prosoape de bucatarie curate, pe care le udati cu apa si apoi le stoarceti foarte bine.

1. Asezati pe planul de lucru un prosop umed intins, puneti una din foile de napolitana, acoperiti cu urmatorul prosop umed, iar foaie de napolitana si iar prosop umed (poza 1). Se lasa napolitanele sa se inmoaie cateva minute (5-10 minute maximum) pana cand vor deveni flexibile dar nu imbibate cu apa. Atentie, daca uitati de ele s-ar putea sa devina inutilizabile, daca absorb prea multa apa se vor dezintegra, asa ca e bine sa verificati frecvent cat de flexibile au devenit.

2. Odata inmuiate napolitanele, foile se taie in 2 bucati egale pe lungime. Fiecare bucata se unge cu cate 1/4 din crema pregatita (poza 2), intr-un strat subtire si uniform.

3. Se ruleaza pe rand cele 4 bucati pregatite, in cate 1 cilindru cat mai strans (poza 3). Se dau la rece cele 4 rulouri pentru 30 de minute.

4. Dupa ce au stat la frigider minimum 30 de minute, rulourile se taie in bucati de 4-5 cm. lungime (poza 4).

5. Se topesc cele 100 de grame de ciocolata ramasa impreuna cu ueliul pe baie de aburi, amestecand constant.

6. Se inmoaie capetele prajiturelelor in ciocolata topita, cu grija sa nu se pateze partea vizibila de napolitana (poza 5).

Minioanele date prin ciocolata se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la congelator 15-20 de minute, pana se intareste bine glazura.

Se pot servi deindata ce glazura s-a intarit, dar se pot pastra cu succes intr-o cutie asezata intr-un loc racoros, pana la o saptamana.

Minioane cu alune si napolitana de la www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!



Sursa foto: www.retetecalamama.ro


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.6
1090 voturi
9886 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!