Biscuiti graham

Astazi va oferim o reteta simpla: biscuiti graham. Pot insoti de minune o ceasca de cafea sau de ceai, au un gust subtil de caramel, de la melasa si zaharul brun, au o consistenta perfecta, sunt crocanti si se pastreaza bine vreme indelungata.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
Single, onomastica, cina romantica, zile de nastere
 
Ingrediente:
faina integrala240 gfaina55 gzahar brun85 gbicarbonat1 linguritapraf de copt1 linguritavanilie1 pastaieunt85 gmelasa65 glapte50 mlsare1 praf
 
Preparare:
1. Fainurile, sarea, praful de copt si bicarbonatul, semintele razuite din pastaia de vanilie si zaharul brun se amesteca bine intr-un procesor sau mixer (pulsati de cateva ori).

2. Se adauga untul rece, taiat in bucatele (poza 2) si se lucreaza la mixer pana cand compozitia are un aspect nisipos.

3. Deindata ce compozitia a capatat aspectul granulat dorit, se adauga melasa (poza 3 – eu pun bolul cu tot cu ingredientele din el pe cantar, iau tara si adaug cele 65 de grame de melasa, oprindu-ma sa adaug atunci cand cantarul indica atat cat trebuie).

4. Se amesteca la mixer pana se omogenizeaza melasa in compozitie apoi se adauga laptele foarte rece, putin cate putin, doar atat cat e nevoie ca sa se adune aluatul (poza 4).

5. Imediat ce aluatul se aduna intr-o bila se inceteaza sa se mai framante, se intinde pe planul de lucru folie alimentara, aluatul se plaseaza deasupra foliei si se preseaza intr-un disc cu grosimea de aproximativ 3-4 cm. (poza 5), care se va inveli bine de tot in folie si se va da la frigider pentru 30 de minute.

In timpul de odihna al aluatului se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.

Dupa trecerea celor 30 de minute in care aluatul se odihneste la frigider, pe planul de lucru se aseaza o coala de hartie de copt de dimensiune potrivita pentru tava in care veti coace biscuitii.

Aluatul se scoate din folie si se imparte in 2 bucati egale (in timp ce prima jumatate e in cuptor, se va prelucra indentic cea de-a 2-a jumatate, pentru inca o tava de biscuiti).

Se aseaza una dintre bucati pe coala de hartie de copt, se acopera cu o a doua coala de hartie de copt identica si se intinde presand cu sucitorul pe deasupra, pana la obtinerea unei foi cu grosime uniforma de 3-4 mm. (acest procedeu mi l-am imaginat si eu si l-am recomandat demultisor la prajitura alba ca zapada, un “expert” comentator mi-a reprosat ca procedeul ar fi “ingenios, dar pueril”, iata ca unii din cei mai celebri chef-i recomanda acelasi procedeu

Se dezlipeste foaia de copt de deasupra si aluatul se tranfera cu ajutorul foii de la baza in tava.

Se taie in bucati potrivite cu ajutorul unei role pentru pizza sau taietor de patiserie (nu e obligatoriu sa fie ondulat) si se inteapa cu furculita biscuitii.

Fara sa se dezlipeasca unii de altii, biscuitii se coc in cuptorul preincins la 180 de grade timp de 25 de minute, sau pana cand incep sa se coloreze usor pe margini, dupa care se scot, se transfera cu tot cu hartia de copt pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet inainte de a-i desparti in bucati unice.

Biscuiti Graham de la www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!



Sursa foto: www.retetecalamama.ro


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.1
1015 voturi
5842 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Poza 4
Poza 5
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!