Biscuiti cu miere si martipan

Iata ca a sosit si luna decembrie si ne-am gandit sa-ti prezentam un desert care sa te aduca mai aproape de spiritul sarbatorilor: biscuiti cu miere si martipan. Nu sunt greu de realizat insa trebuie avuta rabdare si pasiune. Biscuitii pot fi serviti alaturi un pahar de lapte rece.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
craciun, Single, onomastica, cina romantica, mos nicolae, zile de nastere
 
Ingrediente:
faina540 gbicarbonat1 linguritapraf de copt1 linguritamiere170 gzahar150 gou1 bucataunt110 gscortisoara1 linguritaextract de vanilie2 fiolecuisoare1 linguritacardamon1 linguritaciocolata alba50 gmartipan200 gzahar pudra
 
Preparare:
Pentru acesti biscuiti veti avea nevoie fie de doua forme pentru taiat biscuiti, una mai mica decat cealalta, fie de un taietor de patiserie cu care sa taiati aluatul, tinand cont ca biscuitii sa fie cat mai egali.

Inca o precizare, daca veti folosi toate mirodeniile gustul va fi unul specific de turta dulce, daca va rezumati doar la aroma de vanilie va fi mai moderat.

1. Mierea, untul si zaharul se pun intr-o craticioara pe foc mic, amestecand continuu (poza 1).

2. Se amesteca pana cand zaharul se dizolva complet (poza 2), fara a aduce compozitia la fierbere, daca are tendinta sa clocoteasca se da la o parte de pe foc pana se domoleste temperatura.

3. Pana se racoreste putin compozitia cu miere si unt, se cantareste intr-un castron faina si se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul. E foarte posibil sa aveti nevoie de cateva linguri de faina in plus.

4. Se toarna compozitia cu miere si unt peste faina, amestecand continuu, la inceput cu o lingura si apoi framantand cu mana. Dupa ce aluatul se racoreste putin, se adauga si oul batut. La nevoie, se mai adauga cate o lingura de faina, pana se obtine un aluat ceva mai moale decat plastelina, neted si nelipicios (poza 3).

5. Aluatul se imparte in 2 bucati egale, se infoliaza in film alimentar (poza 4) si se da la frigider pentru o ora.

6. Dupa trecerea timpului de odihna, fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul pe planul de lucru presarat cu faina intr-o foaie cat mai subtire (2-3 mm.) si se decupeaza formele dorite (poza 5).

7. Marginile rezultate de la decuparea aluatului se aduna la un loc si se intind din nou, pana cand se epuizeaza aluatul.

Faza a doua a prepararii:

1. Jumatate din biscuitii decupati se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt, cu distanta intre ei.

2. Se presara cu zahar pudra planul de lucru iar martipanul se intinde cu sucitorul intr-o foaie de 3-4 mm. grosime (poza 1).

3. Se decupeaza din foaia de martipan forme intr-un numar egal cu jumatate al celor din aluat, ceva mai mici decat cele din aluat (poza 2). Martipanul care ramane se aduna intr-o minge si se pastreaza pentru alta utilizare.

4. Se inteapa cu furculita biscuitii asezati in tava si deasupra fiecaruia se aseaza cate o bucata de martipan (poza 3).

5. Marginile de aluat ale biscuitilor din tava se umezesc cu putina apa (cu pensula sau degetul umezit) si se acopera martipanul cu celelalte forme de aluat decupate (poza 4).

6. In final, biscuitii se inteapa usor cu o scobitoare si pe suprafata si sunt gata de copt (poza 5).

Vor rezulta 2 tavi care se vor coace pe rand in cuptorul preincins la 170 de grade Celsius, timp de 12-15 minute, pana ce biscuitii se coloreaza frumos.

Se lasa biscuitii sa se raceasca in tava asezata pe un gratar, apoi se topeste ciocolata alba si se pune itnr-un pos cu deschizatura foarte mica sau intr-o punga de nailon taiata la un colt. Se traseaza decoruri dupa plac deasupa biscuitilor, cat mai fin posibil, pentru a crea aspectul de broderie.

Se vor pastra foarte bine timp de cateva saptamani, intr-o cutie bine inchisa asezata in camara. Deasemenea, ambalati frumos vor constitui un cadou foarte placut.

Interiorul de martipan al biscuitilor cu miere de albine este moale si foarte gustos si fara indoiala va fi pe placul tuturor, mici, mari sau chiar… Mos Craciun!

Biscuiti cu miere si martipan de la www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!



Sursa foto: www.retetecalamama.ro


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
6.7
1018 voturi
6289 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Poza 4
Poza 5
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!