Crema de ciocolata in doua culori la pahar

Un adevarat festin culinar, crema de ciocolata in doua culori la pahar reprezinta deliciul suprem daca vrei sa-ti rasfeti iubitul de valentine`s Day, prietenii cand vin in vizita sau familia intr-o zi de sarbatoare.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, cina romantica, valentine`s day, dragobete, ziua femeii, onomastica
 
Ingrediente:
ciocolata amaruie100 gfrisca lichida80 mlgelatina alimentara1 plicalbus1 bucataciocolata alba100 gesenta de vanilie1 linguritafrisca lichida100 mlgelatina alimentara1 plicalbus1 bucatafrisca200 mlciocolata cu lapte100 gness1 linguritaness1 linguritaintaritor pentru frisca1 plic
 
Preparare:
Primele 5 ingrediente din lista sunt pentru crema de ciocolata neagra, urmatoarele 5 pentru crema de ciocolata alba , iar pentru decor folosim ultimele 4 ingrediente din lista.

Batem albusurile pana devin spuma tare.(poza 1)

Punem frisca lichida intr-un vas pe aragaz, dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata amaruie rupta cubulete si nessul. (poza 2)

Omogenizam si lasam sa se racoreasca. (poza 3)

Punem frisca lichida intr-un vas pe aragaz, dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata alba rupta cubulete si vanilia. (poza 4)

Omogenizam si lasam sa se racoreasca. (poza 5)

Dizolvam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o adaugam in crema de ciocolata amaruie. Incorporam albusul batut si punem un strat in pahare. (poza 6)

Dizolvam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o adaugam in crema de ciocolata alba. Incorporam albusul batut si turnam un strat peste crema de ciocolata neagra. (poza 7)

Continuam pana umplem paharul cam trei sferturi. Batem frisca lichida impreuna cu intaritorul si decoram paharele cu ajutorul unui sprit.

Presaram nessul peste frisca iar ciocolata o topim si o turnam in forme de inimioara. Dam la rece si dupa ce se intaresc decoram paharele. (poza 8)

Crema de ciocolata in doua culori la pahar de la CAIETUL CU RETETE

Credit foto: www.caietulcuretete.com


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.4
1030 voturi
7728 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Poza 4
Poza 5
Poza 6
Poza 7
Poza 8
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!