Pasca traditionala

De pe masa de Paste nu trebuie sa va lipseasca pasca traditionala. Aluatul pufos si umplutura de branza cu stafide vor fi cu siguranta pe placul tuturor. Pregatiti pasca din timp si taiati-o rece, exact in momentul in care o serviti.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
paste
 
Ingrediente:
faina500 gou9 bucatizahar250 gsare1 praflapte220 mldrojdie25 gulei de floarea-soarelui50 mlesenta romcoaja rasa lamaiecoaja rasa de portocalabranza de vaci250 gstafide50 gesenta de vanilie
 
Preparare:
Ingredientele pe categorii:

  • pentru aluat:

    1/2 kg faina
    4 galbenusuri
    100 gr zahar
    1/2 lingurita sare
    200 ml lapte
    25 gr drojdie
    50 ml ulei
    esenta de rom
    coaja rasa de lamaie
    coaja rasa de portocala

  • pentru umplutura:

    250 gr branza proaspata de vaci
    150 gr zahar
    4 oua
    50 gr stafide
    esenta vanilie
    coaja rasa de lamaie
    coaja rasa de portocala

  • pentru uns:

    1 galbenus
    2 linguri lapte


    Mod de preparare:

    Frecam drodia cu o lingurita de zahar pana incepe sa se lichefieze. adaugam 2 linguri de faina si cateva linguri de lapte caldut si facem o maia pe care o lasam la dospit.
    Punem faina cernuta intr-un vas, facem o adancitura in milocul ei si punem maiaua dospita.Adaugam galbenusurile frecate cu sarea, esenta de rom si coaja rasa de lamaie si portocala.Dizolvam zaharul in laptele cald si il adaugam in aluat.
    ncepem sa framantam adaugand putin cate putin uleiul. Framantam pana ce aluatul incepe sa faca besicute apoi il lasam la dospit pana isi va dubla volumul. (poza 1)

    Ungem suprafata de lucru cu ulei , luam o bucata de aluat intindem cu mana o foaie rotunda. O punem intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt. (poza 2)

    Restul de aluat il impartim in doua si modelam doua rulouri pe care le impletim.
    Asezam impletitura astfel obtinuta pe margini, peste foaia de aluat. O mai lasam la dospit circa 30 minute. (poza 3)

    Branza o amestecam cu ouale, zaharul, stafidele esenta si coaja rasa de lamaie si portocala. Turnam compozitia de branza in mijloc avand grija sa nu depaseasca ruloul de aluat de la exterior.
    In mod traditional deasupra compozitiei de branza se aseaza doua rulouri de aluat in forma de cruce. (poza 4)

    Dam la cuptor circa o ora. Lasam sa se raceasca complet si apoi taiem felii. (poza 5)


    Pasca traditionala
    de la CAIETUL CU RETETE


    Credit foto: www.caietulcuretete.com

  • Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
    4.5
    10136 voturi
    8938 vizite
    Galerie foto:
     


    Poza 1
    Poza 2
    Poza 3
    Poza 4
    Poza 5
    Cele mai noi Retete
    Cel mai simplu bulz. Este delicios!
    Cel mai simplu bulz. Este delicios!
    Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
    Supa crema de ciuperici savuroasa!
    Supa crema de ciuperici savuroasa!
    Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
    Ardei murati cu miere!
    Ardei murati cu miere!
    Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
    Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
    Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
    Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
    Prepara cea mai buna paine de casa
    Prepara cea mai buna paine de casa
    Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
    Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
    Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
    Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
    Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
    Trucuri pentru clatite delicioase!
    Trucuri pentru clatite delicioase!
    Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
    Personalitatile din spatele mancarurilor
    Personalitatile din spatele mancarurilor
    Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
    Ingredientul Secret al lunii noiembrie
    Ingredientul Secret al lunii noiembrie
    Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
    Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
    Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
    A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

    Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
    Mai multe detalii despre Cookies!