Pasca cu smantana (Laura Laurentiu)

In aceasta saptamana doamna Laura Laurentiu ne propune o reteta de pasca cu smantana. Cu toate ca multe dintre noi am fost obisnuite sa pregatim traditionala pasca cu umplutura de branza de vaci, aceasta reteta cu siguranta va face deliciul mesei de Paste.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
paste
 
Ingrediente:
faina300 glapte90 mldrojdie10 gcoaja rasa de portocalacoaja rasa de lamaiesare2 unt65 gzahar150 gou6 bucatismantana250 gesenta de vanilieesenta romstafide
 
Preparare:
Aluatul e acelasi cu cel al cozonacului meu pe care il pregatesc cu succes la toate ocaziile: se freaca bine drojdia intr-un castronel cu zaharul, pana cand se lichefiaza, se dilueaza cu laptele caldut (maximum 40 de grade) si se lasa deoparte.

Galbenusurile se freaca bine cu sarea apoi se dilueaza cu laptele cu drojdia activata. Se framanta  bine un aluat din faina, laptele cu galbenusuri, 50 de grame de unt topit si arome (se poate framanta manual sau la masina, pt. mai multe detalii dati click pe linkul cu reteta de cozonac).

Aluatul se aseaza intr-un castron uns cu putin ulei, se acopera cu o folie alimentara si se lasa sa creasca intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer, pana cand isi dubleaza volumul (poza 1).

Aluatul se imparte in 2 parti egale, dintr-una se intinde o foaie de dimensiunea tavii, nu mai groasa de 1 cm., care se aseaza in tava bine unsa cu unt.

Se opreste o mica parte din aluatul ramas iar din restul de aluat se modeleaza un snur rasucit in 2 care se aseaza de jur imprejur in forma (poza 2). Se unge bine aluatul din forma cu restul de unt topit.

Din aluatul pastrat se modeleaza doua suluri lungi, care se indoaie in 2 la mijloc si se rasucesc de doua ori (poza 3).

Capetele ramase libere ale celor doua snururi se rasucesc intre ele, formand crucea care se va pune in mijlocul formei, peste umplutura (poza 4).

Pentru umplutura: intr-un castron marisor, galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga smantana si aromele (vanilie, coaja de lamaie) si se omogenizeaza bine.

Separat, se bat albusurile spuma tare cu praful de sare, apoi se adauga peste galbenusuri deodata cu faina.
Se omogenizeaza bine umplutura cu ajutorul unei spatule, cu miscari de la fundul vasului catre suprafata.

Se toarna umplutura in forma, peste aluat, se adauga crucea la mijloc si se unge aluatul cu galbenus de ou batut cu un strop de apa rece.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, in jur de 45 de minute, pana cand aluatul este copt iar umplutura are o consistenta de crema bine inchegata.

Radu Anton Roman indica in reteta sa timpul de coacere de 30 de minute, dupa care pasca mea arata foarte bine, asa cum se vede in poza 4.

Pasca cu smantana de la www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!



Sursa foto: www.retetecalamama.ro


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.3
10150 voturi
20199 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Poza 4
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!