Cozonac cu scortisoara

O reteta de cozonac cu scortisoara, pentru o aroma deosebita si o consistenta perfecta pentru masa festiva de Paste.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
revelion, paste
 
Ingrediente:
ou2 bucatiou1 bucatascortisoara60 gzahar brun450 gmargarina vegetala130 gsmantana125 mlzahar tos270 gsare1 linguritafaina1 kglapte270 mldrojdie50 gulei de floarea-soarelui50 ml
 
 
Preparare:
Laptele se incalzeste putin si apoi se adauga drojdia si 1 lingurita de zahar, dizolvandu-se si amestecandu-se bine.

Faina se pune intr-un castron mare si se face o adancitura la mijloc, unde se va turna maiaua obtinuta din drojdie.

Se adauga cate putin din faina din castron, intai de pe margine, apoi din mijloc, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase, pana ce aluatul devine semi-moale.

Castronul se acopera cu un servet si se aseaza acesta la loc cald si ferit de current, timp de 1 ora, la crescut.

Se adauga in castron zaharul pentru aluat, sare, cele 2 oua si se amesteca foarte bine, pentru omogenizare, iar dupa 10 minute se adauga si smantana si iar se amesteca.

Aluatul se strange sub forma rotunda, se presara cu putina faina si iar se acopera cu servetul, la cald, timp de inca 1 ora.

Se topeste margarina la bain-marie si se adauga la aluatul care a crescut, incorporandu-se bine, apoi se da iar la crescut 30 minute, acoperit.

Aluatul se pune pe planseta de rulat, se imparte in doua si foecare jumatate se intinde bine.

Pe prima jumatate se presara zaharul brun, apoi scortisoara macinata, apoi uleiul, iar la sfarsit se pune cealalta jumatate de aluat deasupra.

Se lipesc marginile celor 2 foi apoi se ruleaza in forma de cozonac, se ung cu ou batut si se pun in 2 tavi de copt, unse si tapetate cu faina.

Se dau tavile la cuptor timp de 40 de minute, pana se rumenesc frumos.


Tips:
Se serveste cald sau rece, dupa preferinta, alaturi de un vin rosu demi-dulce.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
2.8
1042 voturi
19036 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!