Ciocolata de casa Bounty

Toata lumea stie acest tip de ciocolata si pur si simplu il adora. Insa cati dintre voi stiu ca acest tip de ciocolata poate fi facut si in casa? Astazi va invatam cum sa preparati ciocolata de casa Bounty pentru a-i surprinde pe cei dragi.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
craciun, Single, ziua femeii, valentine`s day, onomastica, cina romantica, ziua copilului, mos nicolae, zile de nastere
 
Ingrediente:
lapte de cocos100 mlcocos200 gzahar300 gciocolata menaj200 gulei de floarea-soarelui2 linguriunt335 g
 
Preparare:
Laptele de cocos, zaharul si untul se pun intr-o cratita (poza 1). Se aduc la fierbere si se fierb pe foc mic, amestecand constant, vreo 5 minute, pana cand compozitia devine vascoasa si zaharul e complet dizolvat (poza 2). Se adauga fulgii de cocos (poza 3), se amesteca bine si se mai fierbe 2-3 minute, amestecand continuu, pana cand compozitia e ca o crema si se tine de lingura (poza 4).

Se toarna compozitia de cocos intr-o forma cu hartie de copt pe fund si se niveleaza. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se da la congelator pentru 30 de minute.

Dupa trecerea acestui timp, masa de cocos se scoate din forma si se taie cu cutitul in patrate (sau bastonase dreptunghiulare) de dimensiunea preferata, eu le-am facut de aproximativ 3 x 3 cm., fara a sta sa le masor.

Toate ingredientele pentru glazura se pun intr-un bol termorezistent si se topesc scufundand bolul intr-un alt vas, mai mare, cu apa clocotita (cam de 10 cm. adancime sa fie apa).

Se amesteca bine si glazura este gata pentru a imbraca bomboanele.

Se scufunda cate o bucatica in glazura, cu ajutorul unei furculite.

Se scurge fiecare ciocolatica putin si se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt.

Dupa ce sunt toate imbracate in ciocolata, se mai dau cu tot cu tava la congelator, timp de 10 minute. Dupa ce se scot, se taie cu ajutorul unui cutit marginile neregulate de ciocolata scursa in tava.

Aceste margini se pun inapoi in vasul cu glazura, incalzindu-se pe aburi doar cat sa se fluidifice totul din nou. Asa arata bomboanele dupa prima glazurare.

Desi sunt destul de aratoase, este indicat sa se glazureze inca o data, pentru ca stratul de ciocolata creat e, deocamdata, foarte subtire si fragil, asa incat operatiunea se repeta identic ca si prima data, scufundandu-se fiecare bomboana in ciocolata topita si asezandu-se inapoi in tava.

Dupa ce le-am glazurat pe toate si a doua oara, am trasat linii cu furculita inmuiata in ciocolata ramasa pe suprafata bomboanelor (nu sunt sigura ca a fost o alegere buna, aratau tare frumos si asa, netede).

Se dau din nou la congelator pentru 10 minute, apoi se corecteaza marginile cu cutitul (aschiile de ciocolata ce rezulta din aceste margini neregulate pot fi pastrate si folosite la o glazura).

Bomboanele sunt gata, numai bune de asezat in cosulete de hartie (sau nu), in orice caz perfecte pentru infulecat.

Ciocolata de casa Bounty de la www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!



Sursa foto: www.retetecalamama.ro


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
6.2
1047 voturi
7684 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Poza 4
Poza 5
Poza 6
Poza 7
Poza 8
Poza 9
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!