Muffins cu ciocolata

Iata un desert simplu si usor de facut, care poate satisface poftele chiar si celor mai mofturoase persoane. Aceste briose au o aroma intensa de ciocolata, o textura fina si un miez moale, cremos. Pot fi servite oricand in timpul zilei, insa noi le recomandam dimineata, la cafea.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
1 martie, Single, valentine`s day, onomastica, dragobete, cina romantica, ziua copilului, zile de nastere, ziua femeii
 
Ingrediente:
ciocolata amaruie200 gunt120 gfaina80 gzahar100 gsare1 prafextract de vanilie1 linguritaou4 bucati
 
Preparare:
1. Aprindeti cuptorul si fixati-l la 180 de grade Celsius.

2 . Ciocolata rupta in bucati si untul se pun intr-o cratita in bain-marie (intr-o alta cratita ceva mai mare cu apa clocotita) ca sa se topeasca impreuna.

Daca veti alege un vas mai mare in care sa topiti untul si ciocolata, veti putea pregati toata reteta in acesta, nu va trebui sa trasnferati continutul in altceva, asa cum am facut eu la pasul 2.

3. Imediat ce s-au topit untul si ciocolata (sa fie lichide, nu sa se infierbnate sau doamne fereste sa fiarba) se mixeaza cu mixerul la viteza medie sa se racoreasca putin (2-3 minute).

4. Faina se amesteca separat cu sarea si zaharul, apoi se adauga toata deodata peste compozitia de ciocolata topita. Se mixeaza pana se omogenizeaza bine.

5. Se adauga cate 1 ou, pe rand, mixandu-se dupa fiecare in parte.

6. Se adauga extractul de vanilie si se mai bate pe viteza mare 10-20 de secunde, pana la obtinerea unei compozitii mai deschise la culoare, cremoase.

7. In tava de muffins pregatita cu cosulete individuale de hartie (sau unsa cu unt si tapetata cu pudra de cacao) se imparte compozitia in mod egal.

8. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timpul de coacere variind in functie de preferinte:
- daca doriti muffins cu interiorul cremos-lichid, coaceti timp de 9-10 minute;
- daca doriti muffins cu interiorul cremos, dar stabil, care nu mai curge, coaceti 11-12 minute;
- peste 12 minute e deja un sacrilegiu :P, tot ceea ce e mai special la textura acestor muffins se va pierde, asa incat; stati cu ochii pe ele! Interiorul trebuie sa fie ca de prajitura, mijlocul pe cat posibil cremos (poza 5).

Scoateti prajiturile coapte din tava si lasati-le sa se raceasca inclinate pe o parte.

Se pot degusta din starea de caldute pana la complet reci, pudrate cu un pic de zahar pudra, cu diferite topping-uri, cu inghetata etc.

Muffins de ciocolata de la www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!



Sursa foto: www.retetecalamama.ro


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
6.0
1043 voturi
12933 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!