Jeleu de cirese

A inceput sezonul fructelor si cu siguranta te gandesti la cateva retete absolut delicioase. Astazi iti propunem sa incerci acest jeleu de cirese. Este delicios si poate fi servit simplu sau alaturi de tarte la micul-dejun.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
Single, onomastica, ziua copilului, zile de nastere
 
Ingrediente:
cirese2 kgzahar1 paharapa500 mlsaregelatina5 lingurismantana250 mlesenta de vanilie1 lingurita
 
Preparare:
Ciresele se spala si se pun la fiert impreuna cu apa, zaharul si putina sare. Se tin la foc mediu si se amesteca astfel incat sa nu se prinda, timp de aproximativ 15 minute. Dupa ce sunt gata, ciresele se scurg printr-o sita, apasand cu fermitate pe ele astfel incat sa obtinem cat mai mult suc (ar trebui sa iasa cam 4 pahare), dupa care se lasa la frigider timp de o ora.

Separat, intr-o tigaie, se pune circa 300 ml de suc de cirese, dupa care se adauga 4 linguri de gelatina si se lasa sa se omogenizeze. Se tine la foc mediu, pana cand gelatina se topeste complet. Dupa ce s-a oprit focul, se mai adauga circa 300 ml de suc de cirese si se amesteca. Compozitia obtinuta se pune intr-un bol, dupa care acesta se pune intr-un alt bol cu apa rece, apoi se tine la frigider circa 2 ore.

In acest timp se ia smantana, zaharul ramas si vanilia si se pun intr-o tigaie. Se adauga gelatina ramasa si se tine la foc mediu circa 8 minute. Ingredientele trebuie tinute pe foc pana cand gelatina se topeste complet. Se amesteca pentru omogenizare, dupa care compozitia rezultata se pune intr-un bol si se tine la rece timp de 15 minute.

Jeleul obtinut anterior se aseaza in boluri, apoi se adauga peste el crema obtinuta din smantana ( se foloseste o punga speciala pentru aplicarea cremei de smantana). Bolurile de jeleu se mai tin intre 1 si 6 ore la frigider.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
10.0
103 voturi
5163 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!