Budinca de paine cu unt si caramel

Iata un desert usor de preparat, gustos, cald, numai bun pentru acele zile racoroase de toamna in care vrei sa te rasfeti cu ceva bun. Budinca de paine cu unt si caramel este un bun prilej pentru a folosi si painea mai veche din casa. Te-ai gandit ca o poti folosi in acest scop?
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
Single
 
Ingrediente:
paine250 gunt120 gvanilie1 pastaieou4 bucatilapte500 mlstafide100 gsmantana150 gzahar brun9 lingurimelasa1 linguritaesenta de vanilie1 lingurita
 
Preparare:
Dupa cum spuneam, painea poate fi taiata in cubulete sau in triunghiuri, taind feliile pe diagonala, iar budinca poate fi coapta in forme individuale sau intr-o singura forma mai mare, dupa cum se prefera.

Este foarte usor de facut si, la fel cu celalalta reteta de budinca de paine pe care am publicat-o pe blog, ne aduce de fiecare data mari satisfactii.

Porniti cuptorul si fixati-l la 180 de grade Celsius si puneti 1 litru – 1 litru jumate de apa la fiert.

Ungeti cu 20 de grame de unt formele (sau forma) apoi tapetati-le cu zahar brun, cam 1, 1/2 lingura se va consuma cu asta(poza 1). Painea trebuie sa fie pregatita si la indemana (poza 2).

Intr-o tigaie incapatoare se topeste untul taiat in bucatele (poza 3). Se adauga toata painea si se amesteca asa incat sa se imbibe cu unt; se tine pe foc, amestecand continuu, 2-3 minute (poza 4).

Se stinge focul si se adauga stafidele peste paine, amestecand bine ca sa se distribuie uniform (poza 5). Intr-un castron, se bat bine ouale intregi, zaharul brun, semintele razuite din pastaia de vanilie si laptele (poza 6).

Se adauga painea amestecata cu stafidele in castron si se alsa timp de 5 minute, cat sa se imbibe bine cu amestecul fluid. Se imparte compozitia in forme, care se aseaza intr-o tava. Se toarna apa clocotita in tava si se da la cuptor preincalzit la 180 de grade Celsius.

Budinca se coace timp de 25-30 de minute (in formele individuale dureaza mai putin, intr-o forma mai mare ceva mai mult) pana cand este bine coagulata iar deasupra incepe sa se rumeneasca.

Se poate servi ca atare, cu o cupa de inghetata sau siropul/sosul preferat. Noua ne place cu un sos caramel, pe care il fac amestecand pe foc  ingredientele mai sus specificate intr-o craticioara pana cand sosul clocoteste si zaharul se dizolva complet.

Budinca de paine cu unt si caramel de la www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!



Sursa foto: www.retetecalamama.ro


Tips:
Budinca se serveste calda, cu sosul turnat pe deasupra.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.8
1022 voturi
4693 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!