Zacusca cu ciuperci si vinete

Toamna este anotimpul cand se pregatesc tot soiul de bunatati pentru iarna, conserve de tot felul, printre care si zacusti dupa nenumarate retete speciale, printre care si reteta de zacusca cu ciuperci si vinete. Zacusca cu ciuperci si vinete are un parfum savuros in timpul prepararii, asa ca vei
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Diete:
Retete de post, Regim vegetarian
 
Ingrediente:
dafin2 foivinete2 bucatiardei gras3 bucaticeapa alba1 bucatamiere1 linguritaciuperci500 g
 
 
Preparare:
Se curata si se spala ardeii, ceapa si vinetele;

Se coc vinetele si ardeii pe aragaz sau in cuptor;

Se pun intr-un vas ardeii fierbinti, se presara sare si se acopera (ca sa se curete coaja mai usor);

Se curata vinetele si se pun la scurs (cateva ore) pe un fund de lemn inclinat;

Se dau prin masina de tocat ardeii si vinetele;

Se curata si se taie cubulete o ceapa, se caleste in 60 ml de ulei pana devine translucida. Se adauga vinetele si ardeii tocati, sucul de rosii (bulionul), sare, piper si dafinul;

Se fierb la foc mic 30 minute, amestecandu-se din cand in cand sa nu se arde;

Intre timp ciupercile se curata, se spala, se taie dupa preferinta si se pun putin la calit cu restul de ulei;

Se pun si ciupercile peste amestecul de legume, se mai fierbe 30 de minute. Se gusta si daca este acrisoara se pune o lingurita sau mai multe de miere;

Daca preparati zacusca pentru iarna, o puneti fierbinte se pune in borcane sterilizate. Acestea se inchid bine si se pun intr-o oala cu un servet curat sau cu hartie pe fund (ca sa nu pocneasca la fiert). Se acopera complet cu apa calda. Se lasa sa se sterilizeze la foc mic cam o ora de cand incepe apa sa fiarba. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca.


Tips:
Daca zacusca nu are lichid suficient in ce sa fiarba se pun 100 ml apa; Dupa ce ati stins focul pentru sterilizarea conservelor, le acoperiti bine si le lasati sa raceasca.
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.4
10279 voturi
62632 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!