Zacusca bulgareasca

E greu de spus de unde vine zacusca si unde a fost facuta prima data, pentru ca fiecare popor a imbunatatit reteta si fiecare are specificul ei. Ca sa va convingeti incercati reteta de zacusca bulgareasca. Zacusca bulgareasca se face clar altfel decat cea romaneasca, dar din aceleasi legume
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
 
Ingrediente:
usturoi uscat1 capatanavinete2 kg
 
Preparare:
Se curata legumele si se spala;

Se curata vinetele de coaja, lasand din distanta in distanta suvite in lung, de 2 cm, necuratate, se taie in rondele groase de 2-2,5 cm. Apoi se taie fiecare rondela in sferturi sau in jumatati si se aseaza in apa cu sare (la 1 litru apa se pune 1/2 lingura sare) si se lasa 1-2 ore ca sa-si lase vinetele sucul amar;

Se oparesc rosiile, se introduc imediat in apa rece, se scot pielitele si se taie in rondele de 2-3 cm;

Se curata gogosarii de cotoare si seminte si se taie in sferturi;

Se curata usturoiul, se taie fiecare catel in doua sau in trei, pe lungime;

Se toarna putin ulei pe fundul unui vas de 4-5 kg, se pun gogosarii, urmeaza apoi vinetele, limpezite in apa rece, bine scurse, usturoiul, iar deasupra se aseaza feliile de rosii;

Trebuie avut grija ca fiecare strat de legume sa fie gros de 2-3 cm, se toarna uleiul si condimentele si se introduce vasul in cuptor la foc tare, iar dupa 25-30 minute se incetineste focul. Zacusca este gata cand a scazut si uleiul s-a ridicat la suprafata;

Dupa care se pune zacusca in borcane si se fierbe la bain-marie cca 30 minute.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.0
10231 voturi
34911 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!