Dulceata de struguri

Dulceata de struguri este o dulceata mai dificil de preparat, in sensul curatirii boabelor de struguri de pielite si de samburi, de aceea se aleg struguri cu boabe mari dar nu zemoase. Oricum strugurii contin o mare cantitate de pectina, substanta gelatinoasa care va gelifica siropul din care se
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Diete:
Regim vegetarian, Retete de post
 
Ingrediente:
zahar1 kgzeama lamaie3 linguriapa4 pahare
 
Preparare:
Se aleg boabe mari de struguri, care se curata de pielita si de samburi, se pun intr-un tifon sa se scurga;

Se pune zaharul la fiert, iar la primele clocote se pune o lingura de zeama de lamaie;

Se leaga, se stinge focul pentru a se linisti clocotele si se pun strugurii;

Se lasa cateva minute, apoi se continua fierberea. Se pune restul de lamaie si cand este aproape gata, se pune vanilia;

Se incearca si cand siropul sta bob, dulceata este suficient de legata. Se ia spuma si se lasa la racit;

Cratita se lasa 5 minute mai la o parte ca fructele sa lase putina zeama, apoi se trece la foc mijlociu si se lasa pana cand se leaga din nou siropul(dar nu prea mult). Cand dulceata este gata, fructele plutesc in tot siropul pana la fund si au un aspect unsuros, lucios (nu zemos);

Daca nu s-a pus baton de vanilie, zaharul vanilat se adauga numai cu un minut inainte de a se lua cratita de pe foc ca dulceata sa nu-si piarda aroma. Se aduna spuma si cratita se acopera cu un servet udat in apa si bine stors;

Se toarna in borcane care se inchid etans.


Tips:
Daca se leaga prea mult, siropul se va ingalbeni si va capata gust de zahar ars, deci trebuie o mare atentie la aceasta faza. Cititi si reteta de Dulceata de capsuni si caise cu migdale .
Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.6
10163 voturi
30450 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!