Ciorba pescareasca

Daca va place ciorba de peste dar nu stiti cum sa o pregatiti va propunem o reteta inedita de ciorba pescareasca publicata de doamna Draga Olteanu Matei in cartea audio cu retete in rime: Golatatea inconjura, iar foamea da de-a dreptul. O puteti pregati chiar si de Paste.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
zile de nastere, 1 martie
 
Ingrediente:
platica1 kgusturoi uscat3 cateirosie4 bucatileusteansarepiperardei gras4 bucaticeapa alba4 bucaticrap500 g
 
 
Preparare:
Frunzulita de marar,
Spusu-mi-a spus un pescar,
Cum anume pregateste,
Gustoasa ciorba de peste,
Denumita pescareasca ,
Si specific romaneasca.

Pot acum sa povestesc ,
Fara teama ca gresesc.
Prin ce tari am tot umblat,
Foarte des mi s-a intamplat,
Sa gasesc ciorba de peste,
Si-am dorit s-o gust, fireste.

Rar mi s-a parut gustoasa,
Cum este la noi acasa.
Nu ma mira, prin urmare,
Ca are o faima mare.
Dar, sa nu mai lungesc vorba,
Sa spun cum se face ciorba.


Intr-un ceaun nu prea mare torni apa,
Un strop de sare si-apoi, la foc potrivit,
Pana da in clocotit.
Iar cand fierbe apa, iei ardei grasi, vreo doi sau trei,
Ii rupi si ii arunci in apa.
Langa ei azvarli ceapa trei sau patru capatani,
Dupa ce le-ai spart in maini.

Cat or fierbe in legea lor,
Rastoarna in ceaun usor un castron de peste mic gingirica sau chitic,
Platica, ghigort, babusca, pietrosel, cosac, plevusca, vreun kilogram si mai bine,
Ce poti face rost, in fine.
Trei catei de usturoi si piper intreg,
Apoi, cand ceaunul clocoteste rupi si imprasti peste peste,
Vreo patru rosii frumoase cat mai mari si mai carnoase.
Le fierbi zdravan, dar iei seama sa nu scada prea mult zeama,
S-ajunga, daca se poate, aproape de jumatate.

Apoi cu indemanare s-o treci prin strecuratoare,
Rasturnand-o din ceaun intr-un vas cu smaltul bun,
Iar in zeama, de-asta data pui o ceapa, dar tocata,
Un ardei gras maricel, pe care il toci la fel.
Lasi zeama la clocotit si-acum sa ai pregatit peste mare, fara oase,
Taiat in bucati mai groase, cam asa, de-un lat de palma,
Si sa le dai drumul in zeama.

Pui cinci rosii curatate de pielite si tocate,
Leustean si mi se pare ca-i mai trebuieste sare.
Ii vei pune, in consecinta, cam cat crezi de cuviinta.
Iar cand vezi ca-s fierte toate, dai oala frumos deoparte,
Pentru ca e gata ciorba.
Si-acum, stii cum zice vorba,
„Ciorba fiarta pescareste mamaliga prapadeste si ardeiu-l nimiceste”!


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.6
1084 voturi
11922 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Recomandari
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!