Rai de Murfatlar

Este o gama de trei vinuri tinere, anume unul alb, unul rosu si unul roze, care pastreaza prospetimea savuroasa a strugurelui bine copt.Dupa zdrobire, mustul si boabele sfaramate se trec eventual in lin pentru scurgerea libera a mustului ravac.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
 
Ingrediente:
 
Preparare:
Pentru prepararea vinului se pregatesc mai intai incaperile, vasele si utilajele, dupa care se trece la cules, la tehnologia de obtinere a vinului si la ingrijirea lui. Dupa cules, strugurii trebuie prelucrati imediat, pentru a nu intra in fermentatie si otetire, care dauneaza calitatii vinului. Dupa zdrobire, mustul si boabele sfaramate se trec eventual in lin pentru scurgerea libera a mustului ravac.

DESPRE RAI DE MURFATLAR
Rai Rosu: Vin de culoarea rubinului, intensa, pulsand de viata. Aroma prospata si curata de struguri copti seamana cu cea a prunelor dulci. Obtinut prin cupajarea soiurilor Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra.

Rai Roze: Un vin tanar, roze, care abunda in miresme tropicale, salbatice din fructe de padure bine parguite obtinut prin cupajarea soiurilor Merlot si Pinot Noi. Rai Roze te rasfata cu savoarea ce combina fructe proaspete si strugure rosu, definitorie unui Murfatlar clasic.

Rai Alb: Vin de culoare galben-stralucitoare, curat si proaspat cu un gust placut, dulce si inmiresmat. Obtinut prin cupajarea soiurilor Pinot Gris, Riesling Italian si Muscat Ottonel. Rieslingul Italian si Muscatul Ottonel impreuna ii confera aroma florala, in timp ce sortimentul Pinot Gris aduce corpolenta acestui vin echilibrat si savuros.

Cum se servesc?
Vinurile dulci (indiferent de culoare) se beau frapate, la temperaturi de 4-6 grade C in pahare mici de 100 ml cu deschidere ingusta, acompaniate de desertul preferat.

De ce sunt trendy si in voga?
Pentru ca in acest moment pe plan mondial cel mai cautat in materie de vinuri este cupajul. Cupajul inseamna dincolo de combinarea a cel putin doua vinuri care se completeaza reciproc, ducand la obtinerea unei opere de arta, unicitate in gust, culoare si aroma. E nevoie de simt artistic, de talent, de inspiratie, de curaj in combinarea proportiilor si soiurilor. Ceea ce rezulta este o "prietenie" stransa intre tipurile de vin, o armonie si personalitate unice pentru ca nicaieri in lume nu vei mai gasi aceleasi soiuri combinate in acelasi mod. Secretul Raiului sta in cantitatile combinate si in momentul in care se face. Ai un mister in fiecare pahar de vin.

Cine bea Rai?
Cele care vor mau mult de la un vin dulce; sunt tineri, cu personalitate puternica, activi, care traiesc intens experientele inedite si vor sa-si indulceasca viata iesind din tiparele prafuite.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.6
10298 voturi
13180 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!