Tarte cu sparanghel si ciuperci

Daca vrei sa-ti captivezi invitatii cu un starter mai simandicos, avem o propunere. Un aperitiv simplu, dar sofisticat. Patratele de foietaj pufoase cu o combinatie primavaratica de sparanghel, ciuperci proaspete si crema de branza fina.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
1 martie, Single, ziua femeii, onomastica, zile de nastere
 
Ingrediente:
aluat de foietaj2 foiunt nesarat100 gciuperci350 gsare1 linguritapiper3 gsparanghel450 gcimbru3 gcoaja rasa de lamaie3 gcrema de branza100 g
 
Preparare:
Ruleaza foietajul pe o suprafata de lucru si taie-l in patru, procedeaza la fel si cu cealalalt foietaj. Foloseste un cutit mic pentru a cresta o bordura de jur imprejurul fiecarui patrat.

Acopera tartele obtinute si lasa-le la rece.

Topeste untul intr-o tigaie la foc mediu. Adauga ciupercile, presara un sfert de lingurita de sare si un sfert de lingurita de piper. Lasa ciupercile la sotat pana devin moi si usor maronii, timp de 4 minute.

Pune ciupercile intr-un bol si lasa-le la racit timp de 15 minute.

Adauga sparanghelul, cimbrul maruntit, coaja de lamaie si trei sferturi de lingurita de sare si piperul ramas, iar apoi ciupercile.

Adauga crema de branza si acopera compozitia si pune-o la rece timp de cateva minute.

Pune cuptorul la incalzit la 200 de grade si intinde pe fiecare patrat cate o portie din compozitie, lasand cate un centimetru liber pe fiecare margine.

Lasa tartele la copt timp de 20 minute pana devin aurii si umplura este coapta.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
5.75
104 voturi
3169 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!