Clatite umplute de post

Bucataresele Vesele ne recomanda o reteta de clatite cu adevarat inedita. Foarte usor de pregatit, clatitele umplute de post vor deveni cu siguranta preparatul dumneavoastra preferat dupa ce il gustati. Pofta buna!
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
onomastica, post, zile de nastere
Recomandata pentru Diete:
Retete de post
 
Ingrediente:
faina10 linguridrojdie10 gsare1 prafapa50 mlapa minerala400 mlulei de floarea-soarelui50 mlsoia10 linguriciuperci200 gceapa alba1 bucatapasta de ardei6 linguriulei de floarea-soarelui3 linguripatrunjel1 legaturafaina3 linguriapa100 mlpiper alb1 prafboia dulce1 prafpesmetulei de floarea-soarelui
 
Preparare:
Preparare Clatite:Se folosesc primele 6 ingrediente din lista!

Dizolvam 10 g drojdie in 50 ml apa calduta impreuna cu 1 praf de sare.
Punem intr-o cratita 10 lnguri faina, amestecul de apa si drojdie, restul de sare si amestecam cu telul adaugand treptat 400 ml apa minerala in asa fel incat aluatul sa nu faca cocoloase.

Dupa ce am amestecat bine aluatul adaugam si 50 ml ulei la aceasta compozitie. Incingem o tigaie si coacem clatitele.

Preparare Umplutura:Se folosesc urmatoarele 6 ingrediente din lista!

Punem intr-o oala apa cu sare la fiert si cand clocoteste adaugam 10 linguri cu soia granule la fiert. Lasam pret de 15-20 minute sa fiarba apoi le strecuram si le lasam la scurs in sita. In acest timp ne ocupam de restul ingredientelor.

Curatam ceapa si o taiem marunt. O calim in 3 linguri de ulei incins apoi adaugam 6 linguri de pasta de ardei(gogosari)(in cazul in care nu avem pasta de ardei putem folosi 1 ardei gras si 1 rosie. Ardeiul gras il spalam si curatam de seminte apoi il taiem marunt si il calim impreuna cu ceapa.

Rosia o decojim, apoi o taiem cubulete si o adaugam la ardei si ceapa. Adaugam acum si soia fiarta si scursa de apa, condimentam cu sare, piper dupa gust. Lasam sa se caleasca mai departe pe foc pentru a se intrepatrunde aromele si ingredientele petru 1-2 minute, dupa care presaram deasupra patrunjel verde tocat. Tragem deoparte umplutura si o lasam la racit.

Ansamblare clatite: - (poza 2 din galerie)

Clatitele se vor umple cu cate 1-2 linguri umplutura (depinde cat de mare e clatita), inchidem capetele apoi o vom da prin compozitia de pane pe care il preparam in felul urmator.

Preparare Pane:Se folosesc ultimele 6 ingrediente din lista!

Intr-un vas punem 3 linguri faina, 1 praf de sare, 1 praf piper alb macinat si 1/4 lingurita boia. Adaugam treptat 100 ml apa rece obtinand un aluat ca de clatite. Clatitele umplute se dau prin acest amestec pentru pane,le tavalim prin pesmet dupa care le prajim in ulei incins pana se rumenesc frumos - (poza 1 din galerie)

Clatite umplute de post, reteta oferita de bucatareselevesele.ro

Credit foto:bucatareselevesele.ro

Urmariti bucatareselevesele.ro si pe Facebook!



Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.7
1069 voturi
12403 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!