Burek, placinta cu varza, de post

Iata o reteta pe care suntem siguri ca esti curioasa sa o incerci, placinta cu umplutura de varza. Este usor de facut, economica, gustoasa si de post. Cu alte cuvinte, este un deliciu la indemana tuturor. Cei din familie nu vor rezista acestei tentatii.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
Recomandata pentru Evenimente:
Single, onomastica, post, zile de nastere
Recomandata pentru Diete:
Retete de post
 
Ingrediente:
foi placinta1 pachetvarza albaceapa albasarepiperpesmet3 linguriulei de floarea-soareluiapa minerala100 ml
 
Preparare:
Bineinteles, mai intai am tocat si calit varza: am pus uleiul intr-o cratita incapatoare, am adaugat in uleiul incins ceapa tocata, apoi varza, sare si piper.

Am calit la foc mic, amestecand din cand in cand, pana ce varza s-a inmuiat si a scazut si s-a evaporat o mare parte din lichidul continut. Se poate adauga verdeata dupa gust (mararul e foarte potrivit) dar eu nu am mai pus nimic.

Se porneste cuptorul si se fixeaza la 180 de grade Celsius.

Se unge o tava adanca cu ulei si se suprapun pe fundul ei 3-4 foi de placinta, stropite cu ulei si ele (poza 1).

Nu este nevoie sa se unga foile pe toata suprafata, pur si simplu se stropesc. Se presara peste foi pesmet (poza 2).

Deasupra se intinde un strat de varza calita (poza 3). Se construieste placinta repetand pasii anteriori (3-4 foi unse cu ulei, presarat pesmet, strat de varza calita) si se incheie cu un strat de foi care se ung pe deasupra cu ulei; mie mi-au rezultat 4 straturi de varza respectiv 5 straturi de foi.

Se taie cu grija placinta cruda in portii de dimensiunea dorita (poza 4) si se toarna deasupra apa minerala carbogazoasa.

Se da tava la cuptorul preincins la 180 de grade, undeva la mijlocul inaltimii cuptorului. Se coace timp de 45 de minute, pana ce se rumeneste frumos.

Dupa ce se scoate din cuptor, se acopera tava lejer cu un servet de bucatarie curat si uscat, lasandu-se placinta sa se raceasca timp de 10-15 minute, acoperita. Se poate servi direct din tava sau se poate scoate pe un platou.

In sectiune, una dintre ultimele bucati de placinta (ultima poza).

Placinta cu varza – Burek - de post de la www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!



Sursa foto: www.retetecalamama.ro


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
4.5
10127 voturi
14246 vizite
Galerie foto:
 


Poza 1
Poza 2
Poza 3
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!