Antipasto din legume

Aceste legume gratinate pot fi servite calde ca o garnitura sau reci ca aperitiv. Se servesc cu parmezan ras deasupra pentru un plus de aroma si savoare. Sunt ideale pentru mesele din perioada posturilor de peste an.
 
Calorii :
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Adauga in cartea de bucate
 
Ingrediente:
ulei de masline4 lingurivanata1 bucataardei gras1 bucataparmezan30 gpiperusturoi uscat1 cateldovlecel2 bucatirosie3 bucatioreganootet3 linguripipersare
 
Preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 250 grade C. Se curata catelul de usturoi si se toaca marunt. Intr-un vas mic, se amesteca uleiul, otetul, usturoiul cu oregano, sare si piper.

Se spala vanata si se taie in rondele groase de 5 mm. Acestea se intind una langa alta pe o tava acoperita cu o folie de aluminiu si se ung cu amestecul de mai sus. Se pun la cuptor, la aproximativ 10 cm distanta de sursa de caldura, si se coc cate 4 minute pe fiecare parte, pana ce devin maronii si se inmoaie. Dupa ce au fost intoarse, se ung din nou cu amestecul de ulei.

Intre timp, se spala dovleceii, rosiile si ardeiul. Dovleceii se taie pe lung, in felii subtiri. Ardeiul se taie in doua, se scot cotorul cu samburii si peretii albi despartitori, apoi se taie in fasii late de 2,5 cm. Rosiile se taie rondele de 2 cm.

Vanata coapta se pastreaza la cald. Se asaza feliile de dovleci, rosiile si fasiile de ardei in tava, se ung si se tin la cuptor cate 3 minute pe fiecare parte. Cand se intorc de pe o parte pe cealalta, se ung din nou.

Legumele, inclusiv rondelele de vanata coapta, se aranjeaza pe 4 farfurii si se stropesc cu restul de amestec de ulei. Pe deasupra se presara parmezan ras si se servesc imediat.


Cat de mult ti-a placut aceasta reteta?
3.0
108 voturi
6159 vizite
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.
Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!